Carpaccio de bacallà amb vinagreta de cigrons

0
282

El bacallà és potser un dels peixos amb més protagonisme a la cuina catalana i això ha estat possible a la facilitat de conservació, ja sigui salat i dessecat o dessecat sense salar. Aquest sistema de conservació va permetre transportar-lo en bones condicions a les cuines de l’interior del país i fins i tot als monestirs, en èpoques en què no hi arribaven altres tipus de peix. El fet de considerar-lo com a plat de Quaresma i, per tant, d’abstinència, va fer que es convertís en un aliment vulgar i barat.

Aquest peix es pot preparar de moltes maneres: al forn, fumat, marinat, bullit, enfarinat i fregit, al vapor, gratinat, en forma de bunyol, amb samfaina, amb panses i pinyons o en cru si es volen preparar amanides i esqueixades.

A casa nostra és l’únic peix que tradicionalment s’ha trobat en les típiques botigues anomenades bacallaneries.

Nosaltres avui hem preparat un carpaccio de bacallà dessalat acompanyat d’una vinagreta de cigrons.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.