S’ensorren més de cent metres de la teulada de Can Luna!

0
SI logotip_2014

Fortíssim, així és com ho descrivim. I és que sembla que a la Garriga, això que les teulades caiguin o puguin caure, ja és costum.

Així que ens fem les següents preguntes:

Com és que Urbanisme, encapçalada per Neus Marrodan, no ha estat capaç de veure per si sola l’estat de Can Luna ni, en el seu moment, el del cinema Alhambra?

En el cas del cinema ens van dir que no hi podien fer res perquè era un edifici privat. Ara, a Can Luna, què diran? Ja sabem que és un edifici vell, com sabem que qualsevol edifici amb molts anys requereix d’un MÍNIM manteniment constant. No es pot tancar durant anys sense fer-hi res. Caurà tot. Els antics propietaris ja ens varen avisar: “Si l’Ajuntament ho tanca i no el manté mínimament, es deteriorarà molt ràpidament”. I així ha estat. Per això calia córrer tant a fer marxar als propietaris? Per tenir-ho tancat, esperant que els diners del projecte caiguin del cel?

Com és que després d’un error com el del Cinema Alhambra, on recordem que va ser un arquitecte extern el que va posar el crit al cel sobre l’estat del recinte, ha tornat a passar que una teulada pugui caure i que, efectivament, hagi caigut?

I és que sembla que aquest Ajuntament en sap un munt de fer complir la llei a tots aquells negocis que volen obrir, demanant les mil minúcies, o a qualsevol particular que vol fer obres a casa seva. Però, en canvi, coses tant greus com aquestes, en edificis municipals, no les veuen fins que és massa tard.

Però el més preocupant és que ara l’obra de Can Luna serà encara més cara i, cada any que passi, més i més. I com que ara ja tenim La Torre del Fanal… Sembla, doncs, que poc li importi en aquest Equip de Govern l’estat de Can Luna. Ah! I, com sempre, la culpa serà d’algú altre, en aquest cas de l’antiga propietat o de les pluges dels darrers mesos.

Com a última reflexió, si de debò s’hagués apostat per Can Luna des d’un primer moment, en comptes de la “petita” Torre del Fanal, avui estaríem ja invertint en un Centre Cívic de veritat, amb previsió de fer un munt d’equipaments i, de ben segur, no s’haguera deixat caure en ruïna la fàbrica de Can Luna. Recordem que l’equip de govern va canviar en el pressupost municipal una partida de 150.000 € reservada a Can Luna per dedicar-la a una altra inversió. Potser amb aquests diners es podria haver salvat el sostre i les cavallades de fusta.

Des de SI la Garriga apostarem pel Centre Cívic a Can Luna des del moment que entrem a govern. I és que, encara que alguns prefereixen fer inversions en any d’eleccions, nosaltres seguim creient que aquest espai és la millor opció per tenir un poble participatiu, unit i despert!

Article anteriorLa NO independència… és dependència! (62)
Article següentEl Cau cerca finançament per construir una escala al seu local
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.