Especial méteo Diada: xafogor intensa i risc de ruixats

0
thumb Marti Oliveras 01

La setmana que avui iniciem vindrà marcada per un temps canviant a la Garriga, tal i com ja ha passat durant aquestes darreres jornades.

Aquest dilluns ha començat inestable, amb l’aparició d’alguns ruixats que a la Garriga han deixat 1 litre/m2. El cel resta mig ennuvolat i amb previsió de nous ruixats aquesta tarda-vespre.

Aquests primers dies de setembre estem tenint un ambient prou fresc de nit que contrasta amb els migdies, molt xafogosos, a causa de l’elevada humitat que tenim en l’ambient fruit de l’absència de vents secs provinents del nord i de ponent.

 Doncs bé, el temps d’aquesta segona setmana de setembre es mantindrà una mica inestable. L’elevada humitat en superfície, juntament amb l’aire fred que tenim a les capes altes de l’atmosfera, afavorirà el creixement de nuvolades convectives, les quals podran descarregar ruixats i tempestes en qualsevol moment del dia i en qualsevol indret de la geografia catalana, si bé preferentment durant les tardes i a les comarques interiors de la meitat nord del país.

Així doncs, seran dies de tenir l’ull posat al cel i seria bo que portéssiu un paraigües a mà.

Però anem al gra. Aquest dijous és un dia important del calendari dels catalans. La Diada d’enguany mobilitzarà molta gent altre cop cap a la capital catalana i és d’interès conèixer el temps que es preveu.

En primer lloc cal dir que serà un dia molt xafogós, i encara més a la ciutat de Barcelona. Per tant, oblideu-vos de jerseis i mànigues de camisa. Tos amb tirants i màniga curta o suareu de valent!

I el cel? Doncs a dia d’avui, els mapes ens indiquen de la possibilitat de ruixats i tempestes en comarques pirinenques i de la meitat nord de Catalunya. A Barcelona, per tant, aquest dijous 11 de setembre no hi hauria de ploure.

A la Garriga, el risc de rebre algun ruixat o tempesta durant la tarda-vespre serà més elevat. Tot i així, ara per ara sembla que serien fenòmens de curta durada i poc importants.

Pel què fa a la a resta de la setmana a la Garriga, seguirem amb un temps molt semblant. La nit de dimecres, prèvia a la Diada, es preveu mig ennuvolada fruit de les restes de les tempestes que s’hauran format durant la tarda-vespre i que fins i tot hauran pogut descarregar algun ruixat puntual al nostre poble.

Insistim, però, en que són situacions de mal predir i fins el mateix dia no es confirmarà aquest pronòstic. És per això que us animem, com sempre, a que seguiu les nostres actualitzacions a Twitter (@GarrigaMeteo) i les dels serveis informatius de Catalunya.

Seguirem l’evolució de tot plegat i anirem actualitzant la informació per si hi ha qualsevol novetat d’última hora pel que fa al temps previst per la Diada de Catalunya, el proper dijous 11 de setembre.

Bona setmana a tots/es, salut i visca Catalunya!!!

 

Article anteriorNou curs polític amb electoralisme de manual
Article següentArriben els “Combinats de l’Alhambra”
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.