Després de la re-inauguració del Cinema Alhambra

0
thumb logo cineclub La Garriga5

Aquí estem, dissabte, després de la reinauguració del Cinema Alhambra, esgotats emocionalment però contents i molt il•lusionats. Tots ens hem despertat d’hora malgrat haver anat a dormir molt tard, i via whatsapp comentem l’extensa notícia que surt al 3/24 i tornem a quedar per fer reunió i sopar i imaginem un muntatge de vídeos i fotos sobre la feina feta…

Ha estat un any intens, amb molta feina al principi, l’estiu del 2013, quan cada cap de setmana organitzàvem per un cantó  la plataforma de mecenatge i per l’altre tots els actes, fèiem difusió, repartíem flyers, portàvem guardioles a llocs diferents, muntàvem paradeta a tot arreu, fèiem reunions interminables, amb un caos controlat i rient molt… i després, amb la mala noticia del novembre, quan es van detectar problemes estructurals a l’edifici, intentant donar-nos ànims i trobant col•laboracions i no parant de fer feina perquè no ens podíem donar per vençuts, i més reunions interminables i més paradetes, tot amb el mateix caos controlat…  Molta feina per recuperar un establiment imprescindible per al nostre poble, que no podíem perdre i que finalment, no hem perdut.

Però amb aquest article el que volem fer sobretot, el més important, és expressar tot el nostre agraïment a la gent que ha participat de forma activa i passiva a recuperar el cinema. Les persones anònimes que a les paradetes de cada dissabte compraven samarretes, punts de llibre, cartells i arracades o feien tot tipus d’aportacions, les que ho van fer a les guardioles dels diferents establiments, els mateixos establiments que van acceptar tenir-les i totes les botigues i associacions de botiguers que hi van participar i  la gent que s’apropava per interessar-se per la situació i, és clar, la inestimable col•laboració dels artistes i creadors, començant per la Troba Kung-fú, Balago, el grup de teatre de l’Esplai Sant Jordi, el Miquel Comamala, la gran Montserrat Carulla, el grup Riu, i els DJ d’Eltour.cat, que tots plegats van fer un luxe les nits de l’estiu i tardor de 2013 i les col•laboracions de l’Ampa del Giroi i tots els nens i nenes de l’escola presentant la pel•lícula “Crispetes” i del grup  Mainasons amb les col•laboracions dels Artristres i del Mateu i la Mireia i la col•laboració de la Júlia Riu i Gerard Dalmau presentant la seva pel•lícula “Sí, soy yo” i les associacions i entitats de la Garriga que es van fer seva la campanya

I l’ajut sempre benvingut dels que, sobretot en l’època de feina més intensa, va ser cabdal per a no decaure, així com la col•laboració de totes les persones, sòcies i no sòcies del cineclub, que van ser a la paradeta dels dissabtes donant un cop de mà o fent fotos o filmant o traduint els textos de la plataforma de mecenatge o al bar de la festa major fins a altes hores de la matinada (gràcies Dani, Fe, Sergi, Bàrbara, Joan, Conxa, Toni, Rosa Maria, Neus, Quim, Dolors, Thomas, Anna, Pili, Àlvar, Meritxell, Tariq, Manu, Matilde, Ivan, Llum i moltes altres persones que segurament oblidem –perquè això és l’important, que moltíssima gent hi va participar, sense cap altre objectiu més que aconseguir la continuïtat del cinema- ….gràcies a tots!).

També volem agrair especialment la intensa col•laboració de la Impremta Innova de la Garriga per totes les hores de dedicació i feina altruista. I evidentment, no podem deixar d’esmentar la gent implicada en el que anomenem +Alhambra, que ha estat, és i serà molt important per poder veure més enllà de la reobertura del cinema: gràcies Xavier i Pepo i Agnès i Clara i Ton i tots els demés! I la feina de l’arquitecte Jesús Rey, que desinteressadament ha treballat de valent  per tal que les obres de reconstrucció del sostre i adequació del local tiressin endavant. Sense ell, tot hagués estat molt més complicat. I la col•laboració d’altres cineclubs,  especialment el de Granollers, que ens va permetre xerrar per al seu públic, deixar guardioles, repartir flyers i amb el qual hem establert un acord de reciprocitat que esperem que uns i altres, i també el cinema Alhambra, podrem aprofitar. I per últim, hem d’agrair moltíssim la complicitat de la Federació catalana de cineclubs i de l’Acadèmia del cinema català, que ens va permetre fins i tot “colar-nos” a la Festa d’estiu de l’any passat per buscar “vips” i filmar-los dient “L’Alhambra fas-cina” amb la finalitat de fer un espot que la nostra col•laboradora il•lustre, la Meritxell Soler,  va muntar a Buenos Aires. Així doncs, també moltíssimes gràcies al nostres estimats Sergi López, Jota Bayona i Lluís Castells i a tots els altres artistes i personalitats que ens han acompanyat durant tota la campanya.

I per últim, no podem deixar d’esmentar tota la gent, entitats, i empreses que han apadrinat butaques, peça bàsica per al finançament de la campanya.

Una gran abraçada a tots ells i elles i un desig: Que el cinema Alhambra segueixi per molts anys!!

Cineclub La Garriga

Article anteriorAmanida de pollastre amb escabetx
Article següentMoltes gràcies, la Garriga!
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.