La NO independència… és dependència! (61)

0
thumb Per la Dignitat Logo

Sap el contribuent català que les pensions espanyoles “baixaran per força”?  Qui ho diu? José Ignacio Conde-Ruiz. Un economista membre del comitè d’experts que va idear la reforma. Pitjor: avisa que “Seran necessaris més canvis per garantir la sostenibilitat i suficiència del sistema espanyol”.  Espanya amenaça als futurs jubilats catalans que si Catalunya s’independitza cobraran menys pensió. Però és Espanya qui no podrà atendre als jubilats. Són creïbles les amenaces espanyoles? Si assegura que “baixaran per força” a Espanya  i economistes independents demostren que una Catalunya independent podria “pujar-les”… Què és el coherent per  mantenir cert nivell de benestar en la jubilació? Quedar-se a Espanya o votar per la independència?

 

De qui depenien els jutges del Constitucional que van anul·lar l’essencial de l’Estatut?  Els mitjans de comunicació madrilenys diuen en portada: “CIU i ERC forcen la legalitat de la consulta independentista”.  Una altra informació: “Només els juristes de CIU i ERC decideixen que la consulta és legal”. Pel mateix criteri, podríem dir que “Només juristes del PP i PSOE van declarar inconstitucional el que va aprovar el Parlament català, el Parlament espanyol, la societat catalana mitjançant un referèndum i confirmat pel rei”. Si va ser vàlida aquesta decisió, per què no el dictamen de la consulta? Es pot parlar d’imparcialitat quan s’aborden els temes catalans a Espanya? Són independents els magistrats del Constitucional i suficients (6 vots i quatre vots particulars en contra), per anul·lar el que va aprovar un poble? Val la pena “dependre” d’un estat amb uns mitjans d’opinió i un Constitucional tan parcials?

Què diu el dret constitucional comparat sobre la sentència del Constitucional que va anul•lar aspectes fonamentals de l’Estatut?  Es publica que no hi ha un sol cas en què un Tribunal Constitucional modifiqui un estatut amb tot el procés d’elaboració “constitucional”, legal, i “no ho sotmeti” de nou a referèndum de la societat que ho va votar. Quin resultat hagués donat aquesta nova votació? Ho hagués aprovat majoritàriament la societat catalana? Si, com sembla, hagués estat negatiu, és democràtic aplicar aquesta sentència sense la votació que la validi? És coherent dependre d’un país que actua de manera tan poc democràtica i arbitrària? Per dignitat, què han de fer els ciutadans veritablement demòcrates?

És un “disbarat” plantejar la consulta democràtica a Catalunya?  Ho diu Mariano Rajoy. No va ser un disbarat recórrer l’Estatut, recollir signatures contra Catalunya, incitar al boicot, promoure campanyes contra el català? No són disbarats les lleis recentralitzadores, la invasió de competències, admetre l’espoli de, com a mínim i sense cap rigor (a ull! segons el seu propi informe), de 8.500 milions d’euro/any? No és disbarat admetre-ho però dir que Espanya no donarà un euro per a Catalunya? No va ser un disbarat la sentència del Constitucional després de manipular-lo el  PP i el PSOE? No és un disbarat negar la realitat i actuar com un país dictatorial en lloc de fer-ho com les democràcies reals (Canadà, Anglaterra…)? Davant aquestes realitats objectives, no és un disbarat seguir en un estat i govern com l’espanyol? Des d’una posició de dignitat, de coherència, d’esperit democràtic, quin és el disbarat? Seguir depenent o  independitzar-se? 

Catalanistes o Pujolistes?  Segueix l’impacte Pujol. La història separarà l’aportació política de la seva actuació personal. Què predomina en la societat catalana que el votava? Catalanisme o seguidisme personal? Sembla evident que sense l’aportació de Pujol potser la identitat catalana no estaria on la va deixar en retirar-se. I ara? El resultat sembla clar: passat l’impacte, la societat es fa més conscient i segueix avançant en el seu procés de reivindicar la seva identitat, cultura, llengua, valors, gestió dels seus recursos. Després de Pujol? Gran oportunitat: la societat catalana per si mateixaconvertida en líder que diu què desitja, què vol, a què aspira, què exigeix als polítics que vulguin representar-la. Què és el coherent ara? Desanimar-se o aprofitar l’ocasió de liderar un procés històric i positiu per a tots els ciutadans de Catalunya?

Davant aquesta situació, els ciutadans de Catalunya…  per Dignitat… Què han de fer?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ Bloc / Facebook

dignitat@hotmail.com

Article anteriorEl jazz torna a la Garriga aquest diumenge, de la mà de Pol Omedes i dels Amics del Jazz
Article següentRelleu
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.