L’estiu és per excel·lència l’època de l’any en què es preparen més plats freds i, en especial, les amanides, ja que, entre d’altres coses, es poden elaborar de múltiples i diversos ingredients. Avui us portem un empedrat de fesols de Santa Pau amb bacallà, que no és res més que una amanida freda de llegums.
Aquest fesol o mongeta es conrea en sòls volcànics propers a la localitat de Santa Pau, a la comarca de la Garrotxa. Durant molt de temps es conreava per a l’autoconsum, però avui dia és molt preuada pel seu gust i pel poc temps de cocció que necessita si es compara amb d’altres tipus de mongetes.
Pel que fa a la part nutritiva del fesol, dir que, com la resta de llegums, conté hidrats de carboni i proteïnes, redueix el risc de càncer d’origen gastrointestinal, el seu contingut de fibra ajuda al trànsit intestinal i, a més a més, és un aliment saciant.
Com podeu veure, aquest tipus d’amanida té un munt d’avantatges i ens farà gaudir d’allò més ja que és molt refrescant per aquests dies de tanta calor.
Que vagi de gust!