Empedrat de fesols de Santa Pau

0
EMPEDRAT

L’estiu és per excel·lència l’època de l’any en què es preparen més plats freds i, en especial, les amanides, ja que, entre d’altres coses, es poden elaborar de múltiples i diversos ingredients. Avui us portem un empedrat de fesols de Santa Pau amb bacallà, que no és res més que una amanida freda de llegums.

Aquest fesol o mongeta es conrea en sòls volcànics propers a la localitat de Santa Pau, a la comarca de la Garrotxa. Durant molt de temps es conreava per a l’autoconsum, però avui dia és molt preuada pel seu gust i pel poc temps de cocció que necessita si es compara amb d’altres tipus de mongetes.

Pel que fa a la part nutritiva del fesol, dir que, com la resta de llegums, conté hidrats de carboni i proteïnes, redueix el risc de càncer d’origen gastrointestinal, el seu contingut de fibra ajuda al trànsit intestinal i, a més a més, és un aliment saciant.

Com podeu veure, aquest tipus d’amanida té un munt d’avantatges i ens farà gaudir d’allò més ja que és molt refrescant per aquests dies de tanta calor.

Que vagi de gust!

Article anteriorSant Ramon, la festa de barri més antiga
Article següentEl cinema Alhambra obre, de nou, les seves portes
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.