La NO independència… és dependència! (59)

0
Per la_Dignitat_Logo

Pagar el que es deu a Catalunya… és cedir? Rajoy vol evitar que qualsevol acord amb Catalunya s’interpreti com una cessió. Artur Mas ha presentat una llista de 23 propostes d’actuacions que el govern “deu” a Catalunya. Afecten a temes vitals per a l’economia i la vida dels ciutadans. Catalunya sempre ha contribuït a la governabilitat i economia espanyola però aquesta no resol ni el que és llei amb els catalans. No respecta la identitat, cultura ni valors. Quan el president de la Generalitat presenta la seva llista, Espanya diu que atendre-la seria cedir. Quin tipus de relació és aquesta? Pot qualificar-se de seriosa, rigorosa, justa… o arbitrària, colonitzadora, injusta…? Val la pena dependre d’un Estat que és morós permanent, que menysprea i maltracta d’aquesta manera a tots els ciutadans catalans? Des de la dignitat… Què en pensen d’això els qui dubten o estan en contra de la independència?

Qui permetria que l’endeutessin sense el seu permís? Algú autoritzaria al fet que uns altres l’hipotequessin? Això està succeint a Espanya. El deute públic supera per primera vegada el BILIÓ d’euros. Pràcticament, tot el que genera Espanya ho deu. I hi ha més: Des que va començar la crisi, el deute s’ha triplicat. 2007: una mica més d’un terç. 2014: gairebé el 100%. Es tradueix aquest deute en una millora del benestar ciutadà? No a Catalunya. Mentre els catalans pateixen retallades, l’Estat espanyol segueix invertint en projectes ruïnosos, mantenint estructures improductives i un llarg etcètera. Són conscients els ciutadans catalans que volen seguir depenent d’Espanya com afectarà aquesta mala gestió a les seves famílies durant molts anys? Deute espanyol: 100% de tot el que genera. Deute de Catalunya independent assumint part del deute espanyol: 70% del que genera. En quin país és preferible viure?

Fins quan podrà suportar la societat catalana el maltractament econòmic d’Espanya? Les xifres són més que conegudes. Dèficit fiscal segons la Generalitat: entre 11 i 15 mil milions d’euros. Reconegut, per mitjans que ells mateixos qüestionen, pel govern espanyol: 8.500 milions. Què representaria per a la societat catalana comptar amb aquests ingressos? Cap retallada i millora en tots els camps. Totes les autoritats polítiques i econòmiques espanyoles admeten que Catalunya està maltractada econòmicament. Pensen arreglar-ho? Diuen: “no hi ha clima per abordar el finançament autonòmic perquè generaria més frustració”. Això és: que els ciutadans catalans segueixin patint retallades de tot tipus perquè els ciutadans espanyols mantinguin el seu benestar i el govern espanyol les seves megaestructures administratives, inversions inútils, etc. Reconeixen que és injust però… no es toca! Davant d’això, què han de decidir els contribuents catalans? Seguir sotmesos a aquest injust espoli o intentar millorar el nivell de vida de les seves famílies en funció del que aporten i mereixen?

Davant aquesta situació, els ciutadans de Catalunya… per Dignitat… Què han de fer?

 PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ Bloc Facebook

Article anteriorTots junts fem festa!
Article següentCanelons d’espinacs
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.