Tots junts fem festa!

0
thumb Alex Valiente 02

Avui us escriu un que no és foraster al meu poble. Si fa uns anys la campanya de CiU de la Garriga parlava dels “garriguencs de tota la vida”, sembla ser que avui el concepte que s’ha posat de moda al nostre municipi és el de “foraster”. Aquest ha estat un dels plats forts de la nostra Festa Major.

Podríem destacar moltes coses d’aquesta Festa Major. Una Festa Major que ha estat molt participativa i en què la gent ha tornat a sortir al carrer amb ganes de xerinola i passar-ho  bé, després de tot el context que vivim anualment.

Hem tingut davant nostre una Festa Major atípica, d’aquelles que anomenem “Festes Majors preelectorals” en què el seu pressupost ha crescut un 40%. I no és que estiguem en desacord en que a la Festa Major se li destini un pressupost gran. Estem en desacord que s’hagi afirmat per activa i per passiva durant els darrers mesos que no hi ha diners per augmentar partides de polítiques socials, i en canvi hi hagi diners per augmentar la partida de Festa Major en uns 50.000€. Algú té algun dubte de tots els tallers ocupacionals per donar feina als garriguencs i garriguenques es podrien haver fet amb aquests diners?

De forma positiva volem destacar l’augment d’actes que hi ha hagut en alguns horaris concrets. També s’ha de destacar que, després de molts anys de crítiques d’alguns grups de l’oposició, l’equip de govern ha fet canvis en els espais organitzatius que generalment semblen més adients.

Com a cosa positiva també s’ha de destacar els grans esforços de moltes entitats per col·laborar en aquesta Festa Major. L’Esgarrinxada d’El Brou del Mestre que s’ha consolidat com una de les activitats més participatives de la nostra Festa Major, i una de les més divertides. L’animació de l’espai de la plaça del Silenci, on els Hoppers de la Garriga fan un calendari d’activitats per a dinamitzar-lo; Els espectacles dels Diables de la Garriga, des del correfoc passant pels Versots i acabant amb la Nit Brûlée; Les obres de teatre de grups locals, l’oportunitat a grups de música i dj’s locals per a què tinguin un espai a l’escenari del Passeig; El Karaoke dels amics de Ràdio Silenci o la projecció de la peli a l’aire lliure, que crec encertada amb “Vivir es fácil con los ojos cerrados”; El Sopar de Festa Major on la gent del Club d’Hoquei cada vegada millora més, i es corrobora amb l’augment de gent que hi ha hagut enguany; La Gimcana Secreta, que ens descobreix una Garriga diferent; I escombrant cap a casa, el treball de la gent de Projecte Mexcla’t, que treballa per consolidar el Desafia La Ment, el concurs de Pintxos Populars i el Vicia’t, perquè siguin activitats referents com ja ho és la Ruta del Pintxo.

En definitiva, moltes activitats valorades positivament. Però també s’han de destacar les negatives, i la més cridanera són els 3.000 euros que se li han pagat al pregoner d’aquest any, perquè ens dirigeixi un pregó molt poc preparat, sense contingut i fluixet, quan estem segurs que un pregó fet per gent de la Garriga, amb un cost inferior, hagués fet més patxoca.

No vull acabar aquestes línies sense donar les gràcies a tots i totes els que heu currat en aquesta Festa Major. Gent de les entitats i sobretot personal de l’Ajuntament, el treball dels quals està darrera les bambolines i sembla menys agraït, però sense el qual seria impossible que Tots Junts Fem Festa!

– See more at: http://www.alexvaliente.com/2014/08/tots-junts-fem-festa/#sthash.bVxbM4er.dpuf

Article anteriorRecuperant “El pijama”
Article següentLa NO independència… és dependència! (59)
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.