El Restaurant Alambí, amb el seu brioix de foie, salsa de xocolata i pols de quicos, ha estat el guanyador de la Ruta del Pintxo 2014. Els altres guardonats de la Ruta han estat l’Aromes, que va guanyar el Pintxo Popular (premi que s’atorga amb els vots dels clients que aquests dies han volgut tastar el pintxo). Els accèssits del jurat han estat pel Restaurant el Racó (A la millor proposta comercial) i a El Cafè del Casino (a la millor tècnica culinària). El jurat professional també ha volgut distingir amb una menció al Pont de Can Noguera, per la seva innovació i originalitat, donant la volta a un plat dels de sempre i convertint-lo en El Cus Cus del Pont.
Aquesta ruta ja està consolidada com una de les més importants de tota la comarca. Si l’any passat es van sobrepassar les 16.000 paperetes comptabilitzades (16.154), enguany l’entitat organitzadora, Projecte Mexcla’t, s’havia posat com a marca superar els 20.000 vots, i ho ha assolit amb escreix, ja que un total de 26.020 papereres han estat els vots comptabilitzats durant la setmana que ha durat la Ruta del Pintxo 2014. Números que parlen d’una ruta que poc té a envejar a propostes gastronòmiques similars de grans ciutats.
Aquests números fan que s’estigui parlant d’un mínim de facturació de 65.000€ durant els 8 dies que dura l’activitat superant, així, els 40.000€ de l’any passat, amb 10 propostes gastronòmiques més.
Aquests resultats es varen anunciar a la mateixa cerimònia d’entrega de premis, que es va iniciar amb el passi del vídeo promocional de la Ruta del Pintxo, que ha editat la entitat Projecte Mexcla’t i que, com va dir el president de la entitat, “és un regal per tots els establiments que han participat, perquè resumeix l’esforç, les ganes i la il·lusió amb el que s’ha viscut aquesta Ruta”.
Des de l’entitat Projecte Mexclat volem agraïr el suport dels 34 establiments que han participat a l’edició d’enguany, sense els quals seria inviable poder arribar a aconseguir l’èxit obtingut. I, com no, volem agrair el suport dels patrocinadors: Cerveses Moritz, Ajuntament de la Garriga, ASIC la Garriga i dels col·laboradors.
Ara ja ens toca repensar com millorar la Ruta del Pintxo 2015 i que sigui un referent comarcal per poder arribar encara més lluny.
Concurs de Pintxo Popular
Amb el gran ressò de la Ruta del Pintxo 2013, l’any passat des de la nostra entitat, vam organitzar per primera vegada el concurs del Pintxo Popular de Festa Major, on qualsevol persona de la Garriga podia presentar la seva proposta de pintxo per ser valorat per un jurat professional.
Enguany ho hem tornat a repetir amb el mateix èxit que l’any passat. Un total de deu participants es van inscriure en la 2a edició, que guanyaria la garriguenca Àngels Abarca, amb el seu pintxo “de la Terra”, que consistia en un pintxo fet amb productes garriguencs.
El segon premi se’l va endur la més jove de tots els participants, Carla Díaz Vilalta, que amb el seu xarrupet d’estiu va impressionar al jurat.
El tercer premi va ser pel pintxo “Res És el que Sembla”, amb un pintxo que estava ple de sorpreses.
Els premiats es van endur un trofeu i regals dels patrocinadors Balneari Blancafort i Cerveses Moritz.
El DesafiaLament, torna a omplir Can Raspall
Un total de 8 equips van participar en una nova edició del DesafiaLaMent de Festa Major, una de les activitats organitzades per la nostra entitat. Durant les dos hores que dura el concurs, els equips van haver de respondre a 35 preguntes de cultural general.
Finalment l’equip Equipo JA, va ser el guanyador d’aquesta segona edició i succeeixen als Machos Alpha que van guanyar la primera al 2013.
Cadascun dels equips es va endur un premi, com a record de la seva participació.
Projecte Mexcla’t