La NO independència… és dependència! (58)

0
thumb Per la Dignitat Logo

Quan és “moment” que Catalunya rebi el que mereix?  Espanya diu: “Ara no és moment de reformar el finançament de les comunitats autònomes”. I afegeix: “No imagina a cap comunitat renunciant a partir el seu finançament per donar-li-ho a una altra”. Catalunya pateix un dèficit de milers de milions d’euros anuals. Aquest any s’havia d’haver modificat el sistema i potser s’hauria pal·liat el seu dèficit. Arbitràriament i autoritàriament diu que no és el moment. Ningú cedirà un € per a Catalunya! Es mantindrà el dèficit. Què significarà? Seguirà el càstig a tots els contribuents catalans per afavorir els espanyols. Té intenció d’evitar-ho Espanya? No! Som conscients de quant li costa a cada habitant de Catalunya ser “depenent” d’Espanya? Què i fins a quan està disposada a ser castigada la societat catalana…?

En què coincideixen PP i PSOE? Només en una cosa: la consulta que desitja la majoria de catalans és “il·legal”. És il·legal voler votar? Per a Espanya, sí. Què ha d’adaptar-se a què? Quan la llei no s’adapta a la majoria mereix el qualificatiu de democràtica? Una conclusió clara: La legalitat espanyola no serveix, no s’adapta, a la realitat social catalana. Subordinar aquesta majoria social a una llei que els impedeix opinar… es diria que som en un estat democràtic? És digne voler seguir “dependent” d’un estat com Espanya que nega la “raó de ser” de Catalunya i el seu desig d’expressar-se?

És possible el federalisme sense el PP? Aquest partit diu que ni reforma de la constitució ni  federalisme. De què serveix la proposta  del PSOE? Absolutament de res! O sí: enganyar els catalans que vulguin ser enganyats amb promeses que no es compliran. I mentre? A seguir patint atacs a la identitat, història, cultura, catalana i a seguir acumulant dèficit fiscal. Això és el millor per a les famílies catalanes? Per tant: què ofereix el nou (?) PSOE o el PS©OE?  El de sempre!: submissió d’identitat i econòmica. Al marge del PP, ho voldran els barons socialistes? I, sobretot, és el que desitja la majoria de la societat catalana? A qui beneficia seguir parlant del “fum” del federalisme?

Quina és l’alternativa a la independència? Dependència… progressiva! Prohibició total a la consulta, a reformar la constitució. Res de terceres vies que alguns encara suggereixen! Llavors? Creix la demanda per la consulta i la independència. Hi ha alguna alternativa que motivi als catalans a rebutjar-la? Cap! La llei, la constitució (interpretació espanyola), noves lleis que envaeixen competències, ataquen identitat, cultura, llengua, valors… Noves imposicions de més retallades que castiguen a les famílies catalanes. Quina alternativa ofereix Espanya perquè els catalans no desitgin la independència? Cap que no sigui més dependència! Des de la dignitat, la llibertat, què ha de fer la societat catalana…? 

Qui augmenta en autònoms mentre a Espanya disminueixen? Xifres de l’estat: Catalunya ha augmentat en 18.200 autònoms durant l’últim any. En el mateix període, Espanya n’ha perdut 51.200. Quina economia ofereix més futur? Qui aporta una major generació de recursos per a la societat, pensions, etc? Catalunya! Qui ofereix un panorama més negatiu? Espanya! Si es pot ser lliure i millorar el nivell de vida… per què voler seguir sent subordinat, colonitzat, “depenent” d’Espanya i perjudicar el benestar de les pròpies famílies catalanes…?

Davant aquesta situació, els ciutadans de Catalunya… per Dignitat… Què han de fer?

Bloc / Facebook

 

Article anteriorPrimera setmana d’agost amb temps insegur i calor a ratlla
Article següentMés de 26.000 consumicions consoliden la Ruta del Pintxo de la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.