Festa Major amb calor moderada i risc d’algun ruixat de tarda

0
Marti Oliveras_01

Comencem setmana i ho fem amb marcada inestabilitat a la Garriga i a tot el quadrant nord-est de Catalunya. Després d’un cap de setmana amb estones de tot i calor intensa durant les hores centrals de la jornada, el dilluns s’ha llevat força tapat i amb ruixats que han anat a més amb el pas de les hores.

Així, la setmana es presenta inestable en els seus inicis tal i com s’està veient aquest dilluns. El pas d’un sistema frontal amb força aire fred en alçada, propiciarà que fins dimarts haguem de menester el paraigües degut als ruixats i les tempestes que, de forma irregular, aniran visitant el nostre poble.

Ara bé, no ens equivocarem si la gran preocupació de tots els garriguencs a dia d’avui és el temps que s’espera per Festa Major, la qual comença el proper dijous, últim dia del mes de juliol.

Doncs bé, passem a veure de forma detallada quina és la previsió del temps per la Garriga durant aquesta Festa Major 2014:

DIJOUS 31 DE JULIOL:
Jornada plàcida, dominada pel sol i les altes temperatures. No s’esperen precipitacions.

DIVENDRES 1 D’AGOST:
Jornada assolellada, en conjunt, tot i l’aparició d’alguns intervals de núvols poc importants. No s’esperen precipitacions.

DISSABTE 2 D’AGOST:
Jornada menys estable. Els núvols podran augmentar durant el migdia i la tarda. La inestabilitat es manifestarà de forma evident en punts d’Osona i el Ripollès com a zones més properes. En aquest sentit, caldrà tenir en compte la possibilitat de que algun ruixat acabi afectant-nos durant la tarda-vespre.

DIUMENGE 3 D’AGOST: 
Jornada amb un temps encara insegur. Matí assolellat, si bé de cara a la tarda no es descarta novament la formació d’algun xàfec o tempesta. Situació meteorològica, per tant, poc definida i que s’haurà d’anar seguint en dies posteriors.

Veiem, doncs, com la situació meteorològica pels propers dies a la Garriga tendirà a la millora i esperem un inici de Festa Major radiant i amb calor intensa durant les hores centrals del dia. El temps del cap de setmana, com hem vist, per ara està poc clar, ja que es preveu un increment de la inestabilitat i caldrà valorar la possibilitat de rebre algun ruixat o tempesta durant les tardes de dissabte i diumenge. 

En quant a les temperatures, esperem mínimes a l’entorn dels 16-17°C. Les nits i matinades seran fresques, no com altres anys en els què la xafogor ha sigut pesada. Fareu bé de portar un jersei de màniga llarga al damunt. Pel què fa a les màximes, esperem que siguin elevades però sense calor excessiva. Així, preveiem que es situïn a l’entorn dels 30-32°C.

Us animem a que durant aquesta setmana de Festa Major seguiu atentament les nostres actualitzacions sobre el temps a la Garriga i les del meteoròleg de Ràdio Silenci, l’Agustí De Ferrater. Com sempre, qualsevol dubte o aclariment serà benvingut. No dubteu en escriure’ns a través del nostre compte de Twitter (@GarrigaMeteo) o via e-mail a: oliveras.aumedes@gmail.com.

I garriguencs/ques, tant de bo el pronòstic acabi complint-se o sigui molt millor i puguem gaudir d’una gran festa de tots i per a tots.

Bona Festa Major, salut i méteo!

Article anteriorGaltes de porc sense feina
Article següentOrdre del dia del Ple municipal de juliol 2014
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.