La NO independència… és dependència! (57)

0
Per la_Dignitat_Logo

És cert que Catalunya paga la factura del malbaratament de les regions espanyoles? Afirmació freqüent. Qui ho ha dit aquesta vegada? Els independentistes catalans? No. El Parlament britànic en un informe als seus diputats. Constata també el creixement de l’independentisme a Catalunya a causa dels arguments econòmics. Té credibilitat Anglaterra com a país democràtic? Molta. Guanya alguna cosa mentint als seus diputats? Absolutament res. Davant d’aquest fet d’explotació econòmica que tant perjudica a totes les famílies catalanes, què és el coherent? Negar la realitat o actuar en conseqüència?

Quin lloc ocupa Barcelona en la destinació europea de compres? El primer! Repercuteix tot el benefici que això genera en els ciutadans catalans? No! Bona part d’aquests beneficis els recapta l’Estat espanyol que després no els reverteix a Catalunya. Què significaria que Catalunya fos independent? Que tot el negoci i els seus beneficis ajudarien més i millor al desenvolupament de Catalunya i el benestar dels seus ciutadans. Interessa això… o és preferible seguir dependent i cedint benestar?

Quin lloc ocupa la marca Barcelona a nivell mundial… tot i el procés independentista? Segons estudis internacionals i independents és la SISENA marca més potent i la DESENA en inversió mundial. I això malgrat les dificultats que posa l’Estat espanyol frenant el seu aeroport, port, infraestructures… i el procés independentista en marxa. Què significaria si tot el que genera Catalunya pogués reinvertir-ho en ella mateixa i en els seus habitants? De qui depèn que això sigui possible?

Hi ha algú a Espanya que recolzi els ciutadans catalans? Si existeix, no dóna senyals de vida. 50 intel·lectuals reclamen “mà dura” a Rajoy si el president Mes convoca la consulta. Aquesta la demana la gran majoria de la societat catalana i, per tant, aquests 50 intel·lectuals demanen “mà dura” contra la majoria de la societat catalana. És això digne d’un país democràtic? Creu algú que ho fan en bé de la societat catalana o potser de l’espanyola? Mereixen mà dura els qui reaccionen per dignitat i només demanen votar pacíficament i democràtica?

Acceptaria una persona digna viure en parella com proposa el govern espanyol? Aquest admet que les disputes entre Catalunya i Espanya no han avivat la inquietud internacional. Creu que la societat catalana entendrà que no li interessa separar-se. Suggereix un “matrimoni de conveniència, com succeeix en moltes parelles”. “Tu fas la teva vida però no et convé separar-te”. “Ens portem regular, portem segles així! (ho admeten!) però ens volem el suficient perquè ens interessi estar junts”. Ens volen? La realitat no suggereix un clar sadisme? Ens permeten opinar sobre aquest “seguir junts”? Per què no ho permeten? Qui viu a costa de qui? No serà aquest l’interès real? I si es així… què faria una persona digna amb una parella que l’explota, maltracta?

Davant aquesta situació, els ciutadans de Catalunya… per Dignitat… Què han de fer?

 PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ Bloc Facebook

Article anteriorComença la Ruta del Pintxo de la Garriga!
Article següentGaltes de porc sense feina
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.