Quiche d’espinacs, panses i pinyons

0
136

Quan parlem dels espinacs a la catalana, de seguida ens ve a la memòria un plat elaborat amb espinacs, panses i pinyons. Aquest plat era molt apreciat a l’època medieval i encara avui dia és molt present a la nostra cuina, tot i que també és molt popular a tot l’Estat espanyol, així com a països de la Mediterrània.

Originàriament els espinacs són de Pèrsia, en canvi els pinyons i les panses ja es tenien a Catalunya des de l’època de l’antiga Roma.

Sobre aquesta combinació s’hi poden trobar documents en català ja del segle XIV i avui dia la podem trobar de moltes maneres, totes ben diferents i ben bones: canelons farcits, croquetes, coques, padons, truites, amanides, flams, etc.

Nosaltres avui l’hem preparat en forma de quiche: un pastís salat amb una base de pasta brisa, a la qual hi afegim ous, crema de llet, verdures i bacó.

La quiche que hem preparat avui porta espinacs, pinyons, panses i una mica de formatge de cabra.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.