Quiche d’espinacs, panses i pinyons

0
222

Quan parlem dels espinacs a la catalana, de seguida ens ve a la memòria un plat elaborat amb espinacs, panses i pinyons. Aquest plat era molt apreciat a l’època medieval i encara avui dia és molt present a la nostra cuina, tot i que també és molt popular a tot l’Estat espanyol, així com a països de la Mediterrània.

Originàriament els espinacs són de Pèrsia, en canvi els pinyons i les panses ja es tenien a Catalunya des de l’època de l’antiga Roma.

Sobre aquesta combinació s’hi poden trobar documents en català ja del segle XIV i avui dia la podem trobar de moltes maneres, totes ben diferents i ben bones: canelons farcits, croquetes, coques, padons, truites, amanides, flams, etc.

Nosaltres avui l’hem preparat en forma de quiche: un pastís salat amb una base de pasta brisa, a la qual hi afegim ous, crema de llet, verdures i bacó.

La quiche que hem preparat avui porta espinacs, pinyons, panses i una mica de formatge de cabra.

Article anteriorSetmana de calor a la Garriga, però sense extrems
Article següentComença la Ruta del Pintxo de la Garriga!
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.