Tot a punt per la Festa Major

0
thumb Cartell FestaMajor laGarriga

La Festa Major, que se celebrarà del 31 de juliol al 3 d’agost, portarà a la Garriga una programació farcida de novetats.

La Festa Major  d’enguany consta de més d’una vuitantena que es desenvoluparan a diversos indrets del poble. Activitats com el paintball, la festa de l’escuma de colors, el concert de Macedònia, l’esgarrinxada infantil, el concurs d’orxata, el passeig amb burros i un taller amb bombolles de sabó, s’afegeixen a les altres activitats familiars com la tradicional gimcana i la bicicletada. D’aquesta manera s’augmenta l’oferta d’actes pensat pel públic de 8 a 16 anys.

Les nits de Festa Major tornaran a ser el plat fort per a joves i no tan joves. Entre els espectacles, destaca la nit del Tour40 i els concerts de “Delafé y las Flores azules” i “Se atormenta una Vecina”. La programació també comptarà amb la participació de diversos grups locals.

Tot plegat, sense oblidar els clàssics de Festa Major com els concerts vermuts, el teatre, l’acte dels Millors esportistes, el sardaxou, les havaneres o el Sopar, que enguany es farà a la plaça de l’Església amb l’orquestra Montgrins. Aquesta formació també actuarà al recuperat concert de Festa Major, que es farà el divendres al vespre.

Inici de Festa

Una altra de les novetats d’aquest any és l’inici de festa, que començarà a la plaça de l’Església amb l’actuació del grup Brincadeira. Seguidament El Foraster Quim Masferrer, llegirà el pregó.  La jornada es completarà amb el primer concurs de batucades, els versots i l’esperat correfoc i correaigua. 

Un cartell molt festiu

El cartell de Festa Major és obra de Pau Gómez Miquel, alumne de grau mig d’art final de l’EMAD. La imatge convida tothom a gaudir de 4 dies plens de gresca i activitats sota el lema ‘Tots junts fem festa”

Mocadors solidaris

La gestió dels mocadors torna a estar cedida a Càritas perquè els vengui a 1 euro la unitat. Tots els diners recaptats es destinaran a rebost d’aliments de la Garriga.

30 establiments a la Ruta del Pintxo

La Ruta del Pintxo tornarà a oferir, del 24 al 31 de juliol, tastets de qualitat i disseny d’una trentena d’establiments del municipi.  La ruta es va crear fa tres anys per donar a conèixer els diversos espais gastronòmics de la Garriga i com  una oportunitat per promocionar-se i  buscar nous clients.

L’activitat, que està organitzada per l’entitat Mexcla’t amb la col·laboració de l’Ajuntament  i l’ASIC, estarà en aquesta edició patrocinada per la Cervesa Moritz, que promourà la Ruta del Pintxo per tot Catalunya.

La ruta premia els millors productes i alhora sorteja entre els clients diferents regals. Una de les novetats d’aquesta edició és la possibilitat de realitzar una passejada amb un vehicle retro de la Fàbrica Moritz.

L’any passat la ruta gastronòmica va servir 16.024 consumicions entre els 24 establiments participants.

Bus nocturn

El Bus Nocturn C17 recorrerà les festes majors i altres concerts d’aquest estiu. El Bus Nocturn és una iniciativa del Pla de Prevenció de Drogues i Promoció de la Salut C17 i fa un recorregut pels municipis que hi estan adherits: les Franqueses del Vallès, l’Ametlla del Vallès, Figaró-Montmany,  la Garriga i el Tagamanent.

L’objectiu d’aquest servei és facilitar la mobilitat nocturna de joves durant actes importants d’oci nocturn dels municipis que conformen el Pla C17. A més a més, es pretén reduir els possibles accidents de trànsit causats pels  efectes del consum d’alcohol o altres substàncies. Aquest estiu, el Bus serà disponible per les festes majors de Mataró,  la Garriga, Cardedeu, l’Ametlla i Granollers.. Les inscripcions, que són gratuïtes, es poden fer a través de la web municipal i també la mateixa nit a la parada del bus (si queden places lliures).

OAMC

Article anteriorPatates d’Olot
Article següentInici de setmana inestable i amb perspectives de poca calor a llarg termini
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.