La NO independència… és dependència! (54)

0
thumb Per la Dignitat Logo

Admet Rajoy que no pot parar la consulta?  Sí! Això suggereix el seu comentari: “Si Mas no fa la consulta, l’escoltaré. Si la fa, serà molt difícil”. És evident que creu que pot fer-la! I anul·lar-la és el “preu” per escoltar. Tanca portes? No. Només diu que “serà molt difícil”. Però no impossible! Ha d’escoltar el govern a Artur Mas? Si fos realment democràtic a qui ha d’escoltar és a la majoria de la societat catalana. Però s’oposa a la democràcia, s’oposa a escoltar. A qui li interessa dependre d’un govern així? En què beneficia a els qui dubten o estan en contra de celebrar una consulta pacífica i democràtica?

 

Poli bo / poli dolent?  És conegut. La finalitat és la mateixa encara que varien les formes. Mentre el nou rei dels espanyols llança a Girona elogis i paraules amables als catalans (poli bo), el govern espanyol (poli dolent) ens ofereix la cara real de la seva maldat negant finançament, recentralitzant, obligant a més retallades, imposant el castellà a tota la classe davant la petició d’una sola família, exigint 6.000 euros a pagar a qui vulgui estudiar en castellà, obligant al port de Barcelona a finançar a ports amb pèrdues que li faran la competència, no complint les inversions aprovades a Catalunya i un llarguíssim etcètera? Qui pot dubtar de la maniobra i de l’enorme dany que té per a la societat catalana?

 

Pot creure algú que la societat catalana és masoquista?  El rei parla en català. La dignitat dels catalans queda satisfeta pel sol fet que els parlin en la seva llengua alhora que els maltracten progressivament, els neguen la llibertat i el benestar? Hi ha algú amb dignitat que accepti amb gust que el maltractin si li parlen en la seva llengua?

 

Menteix una vegada més el govern espanyol?  Rajoy: “No sotmetré a referèndum l’existència del meu país. Ni jo ni cap dirigent en qualsevol lloc del món”.  Doncs què va fer el govern canadenc i fa l’anglès? I cal no oblidar Dinamarca (Groenlàndia i Islàndia) o Suècia (Noruega) i Txecoslovàquia (Txèquia i Eslovàquia). Diferència? Aquests països són democràcies consolidades. I Espanya? Aquí estan els fets objectius! Si la situació de Catalunya és conseqüència d’una victòria militar sobre ella… És el “seu” país? Si Catalunya és el “seu” país, és coherent, just, el tracte que li dispensa? Recollida de signatures contra Catalunya, manipulació del Constitucional, ofec econòmic, incompliment d’inversions, recentralització? És el “seu” país o la “seva” colònia? Qui, amb bona lògica i amb dignitat, vol ser colonitzat en lloc de ser lliure?

 

Decideixen els catalans en funció del que aporten? La primera en exportacions i generació de riquesa; la segona en població; el primer port del mediterrani; entre les primeres zones europees en atracció d’inversions; entre els aeroports de major creixement a Europa; primera entre les primeres a aportar impostos; amb universitats i centres d’investigació entre els primers rànquings del món. I un llarg etcètera. Capacitat de decisió a l’estat? Cap! Capacitat per decidir en les seves pròpies infraestructures estratègiques? Cap! Capacitat per gestionar el seu deute car al benestar dels seus ciutadans? Cap! En què beneficia a la societat catalana dependre tant d’Espanya?

 

Davant aquesta situació, els ciutadans de Catalunya… per Dignitat… Què han de fer?

 PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ Bloc / Facebook 

 

 

 

 

 

Article anteriorEl PSC no dóna suport a l’augment de jornades del govern local
Article següentDavid Bustamante i la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.