No a l’increment de la tarifa de Sorea

0
SI logotip_2014

Al darrer Ple municipal del 25 de juny, l’equip municipal va portar a aprovació una puja del 6,4% de la tarifa d’aigua de Sorea. El Ple anterior del mes de maig, Sorea demanava un increment del 12% que va ser rebutjat per tots els grups.

Volem agrair al Govern Municipal les seves negociacions per aconseguir baixar del 12% al 6,4%, però tot i així a SI la Garriga ens sembla un abús. És per això que vàrem votar en contra de la puja basant-nos en els següents motius principals, exposats al Ple:

“Primer de tot volem constatar la nostra sorpresa ja que darrerament sembla que totes les empreses concessionàries de la Garriga tenen pèrdues (piscines i ara Sorea). En el cas de Sorea no ho acabem de veure clar si tenim en compte que la mateixa empresa ha declarat, per l’any 2013, 14.506.000 euros de beneficis amb una facturació de 171 milions a tot Catalunya.

En segon lloc, i el més important, nosaltres estem totalment en contra de que a Catalunya la captació i distribució de l’aigua estigui en mans d’empreses privades. Considerem un greu error la darrera privatització de ATLL i creiem fermament que el sistema de distribució no pot estar en mans d’una única concessionària que acaba esdevenint en una situació de pseudo monopoli. Som els primers que creiem que qualsevol empresa privada ha de generar beneficis, però no amb un bé tant preuat i bàsic per a les persones com és l’aigua.

Per això, i perquè no ens creiem els números que ens donen, votarem en contra de l’increment d’un 6,4% en la tarifa de l’aigua.”

Des de SI la Garriga volem fomentar que la ciutadania de Catalunya comenci a lluitar pels seus drets tal i com ja es va fer a París on a l’any 2010, desprès de la pressió popular, el servei d’aigua es va recuperar per tornar a ser municipal i els preus varen baixar un 8%. O com a Berlín i d’altres 170 municipis alemanys, on també s’ha rescatat la gestió de l’aigua. O a Itàlia, on en referèndum es varen oposar a la privatització, quelcom que ja establia la constitució holandesa.

Hem de dir prou al poder. Prou d’empreses concessionàries “amigues”, empreses que ens fan pagar pels peatges d’autopistes més que amortitzades, empreses que ara dominen l’aigua, empreses que, si els deixem fer, aconseguiran la concessió de l’aire de Catalunya i ens faran pagar per respirar. PROU. Hem de plantar-nos.

No ens enceguem només amb la independència. Aquesta pot ser la solució a molts dels problemes que tenim, però no és una solució màgica que ens curarà de tots els mals. És sols una via per millorar antics funcionaments, velles maneres de fer que encara recorden a una societat plena de privilegis per alguns. Aconseguir-ho dependrà de tots nosaltres, de que estiguem atents i no permetem que els mateixos amb diferents caretes segueixin dominant la nostra societat.

L’aigua està esdevenint cada dia un bé més preuat, més car i més inaccessible. Hem de para-ho. Perquè és un dret fonamental hem de garantir que segueixi arribant a tothom. Cap llar es pot quedar sense poder pagar l’aigua!

Article anteriorPoca calor i alguns ruixats per començar el juliol a la Garriga
Article següentMúsica, dansa, poesia, teatre i circ, cada dimecres a la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.