‘Love story’

0
SOS Alhambra_jun_2014

Ara fa tot just un any, a la Garriga vam córrer el risc de quedar-nos sense cinema. El declivi forçós de les projeccions en 35mm i la irrupció del format digital era una llosa massa feixuga per a la família que regenta el cine Alhambra, i van estar ben a punt de llançar la tovallola, justament l’any que l’emblemàtic edifici modernista que l’acull celebrava el seu centenari.

Fruit d’una mobilització popular sense precedents, es va endegar la campanya SOS Alhambra per evitar el desastre: el cinema del poble havia brindat innombrables serveis a la Garriga i a la comarca, i els garriguencs i molts cinèfils d’arreu es van conxorxar per assolir la xifra necessària, adquirir l’equipament digital, cedir-lo al cinema i fer-ne possible la continuïtat. La tardor de 2013, després de tot un seguit d’accions col·lectives, voluntàries, delicioses, després de molts concerts i micromecenatges i reunions del cineclub i bars de festa major i dissabtes a mercat i nervis i apadrinaments de butaques i representacions teatrals i sessions especials i venda de samarretes i guardioles i hores robades al son, estàvem a tocar del miracle.

Però, com si d’una maledicció es tractés, una setmana abans de donar per acabada la campanya i fer lliurament als responsables de la sala dels diners recaptats per subscripció popular, es van detectar unes esquerdes a l’edifici que van obligar al seu tancament. El cinema no es va enfonsar, però la moral dels impulsors de SOS Alhambra, per un moment, si…

Per sort, els Déus recompensen l’obstinació, i, després d’uns mesos d’incertesa, la bona voluntat del propietari del local i la sensibilitat de la família Miró envers l’esforç fet per part de tothom van impulsar la revifada. Si aquests dies passegeu pel carrer Calàbria de la Garriga, veureu que la teulada de l’Alhambra està acabant de mudar la pell i aviat, quan hi entreu, veureu que també a l’interior són moltes les novetats. Aquesta mateixa setmana, el cineclub la Garriga, en nom de SOS Alhambra, ha lliurat un taló a la família Miró per tal que puguin gestionar la compra del projector digital, d’una nova pantalla, d’un nou equip de so. Fins a final de mes, la campanya (www.cinealhambra.com) serà oberta, i seguirem presents, els dissabtes al matí, al mercat de la Garriga. Els possibles ingressos que encara arribin es destinaran, íntegrament, al cinema. El dia 28, un programa de ràdio Silenci, en directe des de la Plaça de l’Església, farà un repàs de l’aventura, les seves anècdotes, les vivències que tots plegats hem anat acumulant.

Aquesta batalla, finalment, l’haurà guanyat tot el poble de la Garriga, i molta gent de Granollers i de la comarca i de Catalunya i de l’Estat, molta gent d’arreu del món, gent de França, gent d’Austràlia, gent d’Itàlia que hi ha volgut col·laborar. El dia de la inauguració l’emoció estarà a flor de pell, i tots ens felicitarem mútuament per l’objectiu comú assolit: caurà més d’una llagrimeta de felicitat. L’endemà mateix haurem de començar a treballar per fer viable aquest entranyable, fonamental equipament cultural que tenim el privilegi de gaudir a la Garriga. De moment, en nom del cineclub la Garriga i de SOS Alhambra, moltíssimes gràcies a tothom!

Martí Porter

Article anteriorHem posat el punt i final al curs acadèmic 2013-14 de l’AUA
Article següentEl Corpus arriba acompanyat de sol i les temperatures càlides a migdia
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.