La NO independència… és dependència! (52)

0
thumb Per la Dignitat Logo

Recorden allò de “El lladre té l’opinió que tothom és de la seva condició”? Catalunya té un enorme dèficit fiscal acumulat. Això perjudica greument totes les famílies catalanes. Es discuteix l’import anual. La versió “espanyola” no baixa d’11 mil milions d’euros any. La catalana: 16 mil. S’imagina el lector com podria millorar la vida quotidiana dels catalans sense aquest espoli? Però, com ho veu l’estat espanyol? El govern espanyol diu: “no s’han de fer comptes que interessen per una finalitat política”. Amb quina finalitat fan ells els comptes? Montoro va dir: “és millor no publicar la balança per no alimentar l’independentisme”. Però ho van a fer i a la baixa. Diuen que no creuen en el càlcul català. No serà per allò del que pensa el lladre?

Interessa a Catalunya que Madrid gestioni el Prat? L’aeroport del Prat és un dels de major creixement d’Europa. Podria ser importantíssim en connexions internacionals, però l’estat espanyol el frena tot el que pot. Ara va a privatitzar AENA amb el que, definitivament, es desatén la petició catalana de gestionar el seu aeroport. El model espanyol és centralista cosa que no segueix cap país modern i democràtic. Això perjudica seriosament la indústria, el comerç, el turisme, el desenvolupament de Catalunya. Atès que Espanya ho impedeix, i que per a Catalunya és molt important, què seria necessari per a què Catalunya sigui la gestora del seu principal aeroport i potenciï el seu desenvolupament? Ho aconseguirà “depenent” d’Espanya?

En quant valora Espanya la dignitat d’un català? Votació per a la llei d’abdicació del Rei Juan Carlos. CIU decideix abstenir-se i això enfuria a les forces que tant han contribuït al fet que CiU prengui aquesta mesura. Diuen que això podria perjudicar encara més les relacions entre Rajoy i Mas. No ha fet suficient Rajoy i el seu PP per perjudicar-les? Qui va recollir signatures “contra Catalunya per Espanya” Qui va manipular al constitucional per decapitar l’estatut? Qui va promoure el boicot a productes catalans? Qui va dir allò de “Endesa, abans alemanya que catalana”? (I ara és italiana!)  El govern afegeix: com a prova del molt que Espanya ajuda a Catalunya, s’aproven 11 milions d’euros per rebaixar peatges. Dels “moltíssims diners” que l’estat no retorna a Catalunya decideixen donar 11 milions per a autopistes. A Catalunya som 7 milions d’habitants. Toquem a 1,57€. En això valora l’estat espanyol la dignitat dels catalans i ho creu suficient per recolzar-ho en el seu Parlament?

Figurava en la Constitució espanyola la independència de totes les seves colònies incloses Guinea, Sàhara? O en les d’Anglaterra, França, Alemanya, Bèlgica, la independència de les seves?  El Fiscal General de l’Estat espanyol diu: “El que no hi és a la Constitució, no existeix?”. Més encara: Figurava en la carta magna la futura entrada a l’OTAN? Estava prevista l’entrada a la UE? I l’adopció de l’Euro? O la participació en la guerra de Iraq? Quantes coses no diu la Constitució i s’han dut a terme? Aleshores l’amiguisme, la caixa B i la corrupció política no deurien existir no figuren en el text constitucional. Volen els ciutadans catalans seguir depenent d’un estat amb aquesta mena de servidors (!) públics?

És “gran” la política que practiquen els governs espanyols?  Rajoy davant l’abstenció de CiU: “No és moment de política petita”. I afegeix: “El Govern ha actuat amb transparència i lleialtat”. Qui qualificaria de lleialtat amb Catalunya tot el que han fet els successius governs espanyols? És lleial l’incompliment sistemàtic dels pressupostos (que són llei!), per a Catalunya? L’incompliment dels estatuts? És política “gran” fer que Catalunya, que va creure en la constitució i que va estar amb l’estat en les grans decisions tingui ara un 75 % de la seva població exigint dret a votar si vol seguir a Espanya? És política “gran” aconseguir que vulgui anar-se’n la comunitat que aporta, exporta, més que ningú a l’estat… ? Val la pena seguir en un estat que practica la política que demostra Espanya amb Catalunya? Com qualificar-la?

Davant aquesta situació, els ciutadans de Catalunya… per Dignitat… Què han de fer?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ Bloc i Facebook

 

 

dignitat@hotmail.com

Article anteriorExitosa celebració dels 25 anys de trobades geganteres a la Garriga
Article següentEls aparadors, protagonistes per Corpus
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.