Avui hem volgut retre homenatge a tots els nens i nenes dels 50 cap amunt, i quina manera millor de fer-ho que recuperant un dels berenars de la nostra infantesa.
Molts de vosaltres segurament recordeu quan tornàveu de l’escola i a casa us esperava una llesca de pa de pagès torrada amb un bon raig d’oli i al damunt xocolata ratllada o sencera. Aquella barreja de la xocolata amb el toc de sal i oli, la qual potenciava el sabor de la xocolata de manera espectacular, tot i que segurament no érem conscients que això era gràcies a la unió dels tres ingredients.
Tot i que aquest berenar ja no és habitual entre els nostres nens, sí que és veritat que aquesta recepta no s’ha perdut i es manté força viva gràcies a molts professionals de l’hostaleria que l’han afegida a la seva carta de postres, això sí, totalment reinterpretada, ja que l’època actual així ho requereix, però que a la fi quan la tastem a tots ens porta el record d’aquell berenar de quan érem petits.