La fideuada o fideuà, com popularment es coneix, és un d’aquells plats, l’origen del qual difícilment aconseguirem saber del cert, ja que se’n poden trobar diferents versions, i totes elles creïbles. Com per exemple, la versió dels pescadors que van haver de fer la paella amb fideus perquè no tenien arròs, la dels pescadors que van canviar l’arròs per fideus perquè d’aquesta manera la cocció era més curta, entre d’altres.
De totes maneres, el que sí que està clar és que és un plat mariner i d’origen mediterrani amb molta tradició al País Valencià i Catalunya. Independentment de quin és el seu origen, podem assegurar que aquest plat es troba dins del nostre receptari i que encara avui dia és un plat molt popular alhora que deliciós.
Per aconseguir que el plat sigui tot un èxit, tan sols hem de tenir en compte que les matèries primeres que fem servir tant per fer el brou com per acompanyar els fideus siguin de la millor qualitat, ja que d’aquesta manera aconseguirem una fideuada amb un excel•lent sabor de mar.
Com a punt final, podem acompanyar el nostre plata amb un allioli que de ben segur li donarà un toc molt especial.
Que vagi de gust!