Arròs amb conill

0
161

Continuant amb el «Corpus del patrimoni culinari català», avui ens ha semblat interessant presentar-vos una altra recepta d’arròs, ja que és un dels ingredients que possiblement podem trobar-hi més vegades. Aquest cereal, del qual se’n coneixen més de 5.000 varietats a tot el món, es pot dividir en dues categories: els que es venen sense tractar i només han sofert el procés de neteja i envasat, i els que han estat sotmesos a alguna modificació per a facilitar-ne la cocció.

Dintre de les diferents varietats hi podem trobar els de gra llarg, gra curt, integral i vaporitzat, les quals es fan servir segons el plat que es vulgui fer o, pel contrari, en funció de si som més o menys experts a l’hora de trobar el punt a l’arròs.

Per a elaborar el plat d’avui hem utilitzat l’arròs bomba, de gra curt i color perla. Una de les seves principals qualitats és que pot duplicar, i fins i tot triplicar, el seu volum i això fa que absorbeixi millor tots els sabors dels tots ingredients utilitzats a l’hora de fer l’arròs. Una altra particularitat és que no es trenca durant la cocció i això fa que el midó no surti i l’arròs no quedi pastós. Per aquestes raons és una varietat molt utilitzada per a elaborar paelles i arrossos caldosos.

Que vagi de gust!

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.