Arròs amb llet

0
168

El plat que avui us presentem pertany al receptari antic tot i que encara avui dia està molt present a la nostra taula.

L’arròs com a principal ingredient el coneixem gràcies als àrabs, i sembla ser que els seus antics receptaris ja deixen constància que l’utilitzaven per a fer postres molt semblants a les que avui hem preparat.

A Catalunya, la primera recepta amb arròs escrita en català apareix l’any 1314 i rep el nom de “menjar blanc”, fet amb farina d’arròs en lloc d’arròs en gra, que, tot i ser la primera recepta coneguda, no s’ha fet tan popular com l’arròs amb llet.

Podem dir que aquestes postres tan tradicionals es preparen a molts països arreu del món i a més a més utilitzant tots noms iguals o molt semblants. Per posar uns exemples, a Portugal s’anomena Arroz Doce; a Itàlia, Bodino di Riso; a França, Riz au lait; a Alemanya, Milchreis; a Anglaterra, Rice puding i així fins arribar a una llarga llista de països i noms.

Que vagi de gust!

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.