Arròs amb llet

0
thumb arròs amb llet

El plat que avui us presentem pertany al receptari antic tot i que encara avui dia està molt present a la nostra taula.

L’arròs com a principal ingredient el coneixem gràcies als àrabs, i sembla ser que els seus antics receptaris ja deixen constància que l’utilitzaven per a fer postres molt semblants a les que avui hem preparat.

A Catalunya, la primera recepta amb arròs escrita en català apareix l’any 1314 i rep el nom de “menjar blanc”, fet amb farina d’arròs en lloc d’arròs en gra, que, tot i ser la primera recepta coneguda, no s’ha fet tan popular com l’arròs amb llet.

Podem dir que aquestes postres tan tradicionals es preparen a molts països arreu del món i a més a més utilitzant tots noms iguals o molt semblants. Per posar uns exemples, a Portugal s’anomena Arroz Doce; a Itàlia, Bodino di Riso; a França, Riz au lait; a Alemanya, Milchreis; a Anglaterra, Rice puding i així fins arribar a una llarga llista de països i noms.

Que vagi de gust!

Article anteriorDesestimen el recurs contra l’Ajuntament per la moció sobre la sobirania fiscal
Article següentSentit homenatge a en David López
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.