La NO independència… és dependència! (49)

0
138

Tenen els socialistes espanyols una millor predisposició cap a les famílies catalanes? Tots els estudis objectius mostren que els habitants de Catalunya aporten molt més del que perceben per a sanitat, educació, dependència, beques, infraestructures, etc. Ara els socialistes ofereixen un “federalisme” que ningú recolza, el PP menys que ningú, i que no se sap en què consisteix. Però avança: “El PSOE descarta un finançament especial per a Catalunya”. Això és seriós? Com pot reaccionar un votant o simpatitzant socialista a Catalunya? Si no hi ha un finançament especial… com es corregirà l’enorme dèficit que tant castiga a les famílies catalanes? Què pensar des de la més mínima consciència de dignitat?

Qualificarien de “lil·liputencs” països com Dinamarca o Finlàndia? El PP diu: “Una Catalunya independent seria un Estat lil·liputenc”. És objectiu, seriós o creïble, qui diu això? Dades en nombre d’habitants: Catalunya passa dels 7 milions. Just per damunt hi ha països com Israel: 8.200.000; Suïssa: 8.100.000; o Àustria: 8.500.000. Per sota hi trobem Dinamarca: 5.600.000; Finlàndia: 5.400.000; Noruega: 5.100.000; Irlanda: 4.600.000. Són països “lil·liputencs” sense veu ni vot al món? I com viuen els seus habitants? Si existeix la possibilitat de viure com ells… quina raó hi ha per a conformar-se a seguir colonitzats, menyspreats, governats i en pitjors condicions de vida com representa seguir a Espanya?

Té Catalunya capacitat de decisió a Espanya? El ministre Garcia-Margallo assegura que “seria un país tan petit que no tindria poder de decisió davant les multinacionals”. Què ens indiquen els fets objectius? La Generalitat ha atret i atreu importantíssimes inversions estrangeres d’acord amb grans empreses internacionals. Catalunya segueix sent un dels principals focus d’inversió a Europa. I això depenent d’Espanya. Què podria fer si no depengués d’ella? I davant Espanya, quina decisió té Catalunya? No li permeten res i sí que li imposen tot el que poden: lleis, invasió de competències, limitació de recursos econòmics… El que inverteixen les multinacionals a Catalunya és gràcies a Espanya o malgrat ella? Quant més guanyaria si pogués decidir-ho tot per si mateixa?

Voldran els habitants de Catalunya ser castigats com el 1714? La història és tan terrible que és millor no repetir-la. El càstig de Felipe V va afectar a tots els habitants, no només als qui no el recolzaven. Ara, el PP adverteix que la situació a Catalunya pot acabar com el 1714, perdent bous i esquelles. Ja sabem el que va passar, i seria bo que els qui no ho saben ho investiguin i sàpiguen què va intentar el Tractat de Nova Planta i segueix intentant Espanya. Participaran els votants catalans perquè es repeteixi el càstig que els afectaria també a ells?

És democràtic amenaçar per voler votar? Es convida a utilitzar el cens de les europees per a la consulta als catalans. Es publica: “El Govern perseguirà legalment la creació d’un cens per a la consulta catalana. L’Executiu no deixarà que es cometin infraccions com l’elaboració d’un cens electoral com el que du a terme la Generalitat per a una eventual consulta sobiranista”. Faria això un govern democràtic de debò com, per exemple, Anglaterra? A què s’apropa més aquesta amenaça? A una democràcia real, a una pseudodemocràcia… o a una dictadura? Què pensen els veritables demòcrates que viuen a Catalunya?

Davant aquesta situació, els ciutadans de Catalunya, per dignitat, què han de fer?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ Bloc Facebook

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.