La NO independència… és dependència! (49)

0
Per la_Dignitat_Logo

Tenen els socialistes espanyols una millor predisposició cap a les famílies catalanes? Tots els estudis objectius mostren que els habitants de Catalunya aporten molt més del que perceben per a sanitat, educació, dependència, beques, infraestructures, etc. Ara els socialistes ofereixen un “federalisme” que ningú recolza, el PP menys que ningú, i que no se sap en què consisteix. Però avança: “El PSOE descarta un finançament especial per a Catalunya”. Això és seriós? Com pot reaccionar un votant o simpatitzant socialista a Catalunya? Si no hi ha un finançament especial… com es corregirà l’enorme dèficit que tant castiga a les famílies catalanes? Què pensar des de la més mínima consciència de dignitat?

Qualificarien de “lil·liputencs” països com Dinamarca o Finlàndia? El PP diu: “Una Catalunya independent seria un Estat lil·liputenc”. És objectiu, seriós o creïble, qui diu això? Dades en nombre d’habitants: Catalunya passa dels 7 milions. Just per damunt hi ha països com Israel: 8.200.000; Suïssa: 8.100.000; o Àustria: 8.500.000. Per sota hi trobem Dinamarca: 5.600.000; Finlàndia: 5.400.000; Noruega: 5.100.000; Irlanda: 4.600.000. Són països “lil·liputencs” sense veu ni vot al món? I com viuen els seus habitants? Si existeix la possibilitat de viure com ells… quina raó hi ha per a conformar-se a seguir colonitzats, menyspreats, governats i en pitjors condicions de vida com representa seguir a Espanya?

Té Catalunya capacitat de decisió a Espanya? El ministre Garcia-Margallo assegura que “seria un país tan petit que no tindria poder de decisió davant les multinacionals”. Què ens indiquen els fets objectius? La Generalitat ha atret i atreu importantíssimes inversions estrangeres d’acord amb grans empreses internacionals. Catalunya segueix sent un dels principals focus d’inversió a Europa. I això depenent d’Espanya. Què podria fer si no depengués d’ella? I davant Espanya, quina decisió té Catalunya? No li permeten res i sí que li imposen tot el que poden: lleis, invasió de competències, limitació de recursos econòmics… El que inverteixen les multinacionals a Catalunya és gràcies a Espanya o malgrat ella? Quant més guanyaria si pogués decidir-ho tot per si mateixa?

Voldran els habitants de Catalunya ser castigats com el 1714? La història és tan terrible que és millor no repetir-la. El càstig de Felipe V va afectar a tots els habitants, no només als qui no el recolzaven. Ara, el PP adverteix que la situació a Catalunya pot acabar com el 1714, perdent bous i esquelles. Ja sabem el que va passar, i seria bo que els qui no ho saben ho investiguin i sàpiguen què va intentar el Tractat de Nova Planta i segueix intentant Espanya. Participaran els votants catalans perquè es repeteixi el càstig que els afectaria també a ells?

És democràtic amenaçar per voler votar? Es convida a utilitzar el cens de les europees per a la consulta als catalans. Es publica: “El Govern perseguirà legalment la creació d’un cens per a la consulta catalana. L’Executiu no deixarà que es cometin infraccions com l’elaboració d’un cens electoral com el que du a terme la Generalitat per a una eventual consulta sobiranista”. Faria això un govern democràtic de debò com, per exemple, Anglaterra? A què s’apropa més aquesta amenaça? A una democràcia real, a una pseudodemocràcia… o a una dictadura? Què pensen els veritables demòcrates que viuen a Catalunya?

Davant aquesta situació, els ciutadans de Catalunya, per dignitat, què han de fer?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ Bloc Facebook

Article anteriorEl Cineclub projectarà la pel·lícula “La herida” aquest dissabte
Article següentBiodièsel i energies netes
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.