Desestimen el recurs contra l’Ajuntament per la moció sobre la sobirania fiscal

0
ajuntament

El Jutjat del contenciós-administratiu número 6 de Barcelona ha desestimat el recurs que va presentar la subdelegació del govern espanyol a Barcelona contra l’Ajuntament de la Garriga per la resolució del Ple Municipal del 24 d’abril de 2013 en el qual que acordava exercir la sobirania fiscal pagant els imposts a l’Agència Tributària Catalana.

La magistrada que ha fallat el cas considera que l’acord del plenari no és susceptible d’impugnació jurisdiccional ja que no es tracta d’un acte judicial ni administratiu en no produir-se efecte jurídic. La sentència afirma que la moció conté una declaració de voluntats, però que no crea, modifica ni extingeix els drets, deures, obligacions o càrregues que modifiquin la situació dels ciutadans.

L’alcaldessa, Meritxell Budó, en nom de l’equip de govern, ha declarat que “des de l’Ajuntament esperàvem i confiàvem que es resoldria de manera positiva perquè la declaració es va fer sempre tenint en compte la legalitat”.

El 24 d’abril de 2013, el Ple Municipal de la Garriga va aprovar una moció de sobirania fiscal amb els vots a favor dels grups de CiU, Acord Independentista, SI i ICV, i els vots en contra del PSC i el PP. El text proposava que l’Ajuntament de la Garriga exercís de manera legal la sobirania fiscal i ingressés els pagaments que hagués d’efectuar a l’Agència Tributària de Catalunya, en comptes d’efectuar-los a l’Agència Tributària Espanyola.

Segons l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), jutges d’arreu del país han desestimat o arxivat 44 casos per aprovar mocions de sobirania fiscal.

OAMC

Article anteriorPer què tu, Ton
Article següentArròs amb llet
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.