Setmana, altre cop, amb poques complicacions

0
Marti Oliveras_01

Comencem setmana i ho fem amb un temps força estable en conjunt. Després d’un final de setmana variable i amb unes temperatures que s’han mantingut molt suaus, el dilluns a la Garriga ha despertat amb sol tot i alguns núvols baixos de poca importància. La nit ha tornat a ser freda amb una temperatura mínima que ha baixat fins als 9,5ºC.

Quin temps ens espera aquesta penúltima setmana de maig a la Garriga? Doncs bé, tot sembla indicar que seguirem sota la mateixa tònica: variabilitat típicament primaveral, amb poques possibilitats de pluja i amb unes temperatures que es mantindran estables, sense grans oscil·lacions.

De nit i a primeres hores del matí farà fresca, amb mínimes previstes a l’entorn dels 10ºC. A migdia, però, el mercuri es recuperarà ràpidament i assolirem amb facilitat els 20 o 22ºC de màxima. De cara a finals de setmana, però, sí que s’albira una pujada contundent dels termòmetres, amb valors que durant les hores centrals de la jornada, podrien apropar-se als 30ºC al poble.

Pel que fa a l’estat del cel, esperem la presència d’alguns intervals de núvols sense més conseqüències. En tot cas, no és impossible que durant el dimecres arribi a ploure en algun moment del dia, fruit d’un petit sistema frontal (més actiu) que ens creuarà.

Així doncs sembla que tot continuarà, si fa no fa, igual que la setmana passada. Poca cosa a comentar a nivell meteorològic. 

En resum: setmana variable amb possibilitat d’algun ruixat poc important i amb unes temperatures que es mantindran fresques de nit i suaus o una mica càlides de dia. El paraigües el podeu deixar a casa, excepte dimecres. La resta de dies de la setmana, ulleres de sol, jaqueta fina de nit i mànigues de camisa o màniga curta a migdia. Aquest seria a grans trets, el “look” garriguenc a seguir.

Informarem properament i seguirem l’evolució de la situació meteorològica. A Twitter, com sempre, podreu seguir les nostres actualitzacions diàries.

Per altra banda, la sequera persisteix a la Garriga, Alt Congost i Vallès Oriental. Fixem-nos en els següents registres de pluja:

Per al període 1997-2012, la mitjana pluviomètrica del mes de maig a la Garriga ha estat de 63 mm de precipitació. Aquests primers 18 dies de maig del 2014, en canvi, tan sols hem recollit 8,5 mm.

Per al mateix període d’estudi, però fent referència al total de pluja que cau de mitjana a la Garriga durant els primers cinc mesos de l’any (de gener a maig), el valor és de 245 mm. Fins a dia 19 de maig, a la Garriga només hem recollit 112 mm de precipitació. Un dèficit d’aigua de 133 mm menys respecte a la mitjana.

Aquestes dades són el reflex d’un inici d’any nefast, molt sec pel que fa a les pluges a la nostra zona. Si durant aquestes properes setmanes no plou amb ganes, l’inici d’estiu pot esdevenir preocupant en quant al risc d’incendis forestals als Cingles de Bertí i al Montseny (vessant occidental).

Bona setmana a tots/es, salut i méteo!

Article anteriorCiutadans (C’s) de la Garriga exigeix a l’Ajuntament que compleixi la llei de banderes
Article següentPoltrones i cadires velles
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.