La veu de la independència al Parlament Europeu

0
thumb ERC logo la garriga

Anar a Votar. Hem de lamentar encara que les institucions europees estan massa subeditades als estats. Amb tot, el Parlament Europeu guanya poder a partir d’aquesta lesgislatura. Moltes de les coses del nostre dia a dia -normes de comerç, drets del consumidor, inversions en sectors estratègics, educació, tarifes telefòniques…- passen per Estrasburg. Per tant, cada cop és més important participar-hi. La candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya, Nova Esquerra Catalana i Catalunya Sí s’alinea amb un grup (Aliança Lliure Europea) que té com a objectiu convertir el Parlament Europeu en la cambra legislativa de la Unió, alhora que aposta decididament per una Europa dels ciutadans i no dels estats;

La veu dels catalans. En aquest moment decisiu en què s’articulen amenaces sobre la pertinença de Catalunya a la Unió Europea, o sobre la possiblitat de votar el 9 de novembre, cal donar un doble missatge al món: 1. Els catalans opinem, sobretot, a les urnes; i 2. Som conscients del nostre entorn geogràfic i social, i ens involucrem en el projecte polític i econòmic europeu. Per això cal una participació molt elevada i, també amb un signe del vot decididament favorable al dret a votar i, encara millor, a la independència de Catalunya;

L’Europa social i dels ciutadans. Hi ha qui critica que la Unió Europea és una organització econòmica al servei dels interessos dels poderosos, i que és aliena a les polítiques socials. No deixa de ser cert, però això només es pot canviar si, quan estem convocats, triem opcions que tinguin com a prioritat fer madurar un projecte comunitari, que és molt jove. Està clar que si ens desentenem d’anar a votar, les institucions no canviaran, i faran i desfaran al seu gust. Cal recordar un cop més Plató: “El preu de desentendre’s de la política és ser governat pels pitjors homes”, que Joan Fuster va versionar amb: “Si tu no fas política, els altres la faran per tu, i possiblement la faran en contra teua”;

La proposta d’Esquerra Republicana de Catalunya. Tots -remarquem això de “tots”- els diputats de la candidatura encapçalada per Josep Maria Terricabras, que ja és una institució europea en el seu àmbit, treballaran clarament per la sobirania nacional de Catalunya (dret d’autodeterminació); pels interessos dels Països Catalans; i per construir una Europa social i dels ciutadans. Fa cinc anys l’eurodiputat Oriol Junqueras va encetar una manera de fer oberta, col·laborativa i determinada que ha donat els seus fruits. Cal continuar, ara més suport popular, perquè cal multiplicar la capacitat de treball dels nostres representants. Hi ha molta feina per fer i la partida de Catalunya es juga, cada dia més, a les institucions comunitàries d’Europa.

La secció local de la Garriga, a més, es congratula de comptar amb la presència a la llista de Jordi-Eduard Perales, tinent d’alcalde per Acord Independentista. També destaquem el tercer lloc de Jordi Solé, alcalde de Caldes de Montbui. En definitiva, gent molt propera a nosaltres que directa o indirectament tindrà veu als òrgans més decisius. Us esperem davant les urnes el diumenge 25 de maig.

Article anteriorAlbergínia farcida de formatge de cabra amb ametlla i mel
Article següentCiutadans (C’s) de la Garriga exigeix a l’Ajuntament que compleixi la llei de banderes

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.