Una de les hortalisses a destacar dins del receptari català, podríem dir que és l’albergínia, la qual coneixem gràcies als àrabs encara que és originaria de l’Índia. A Europa no es va començar a cultivar fins a finals de l’edat mitjana, tot i que durant els primers segles de la seva entrada al continent hi havia la creença que el seu consum no era bo i que provocava malalties com febre, epilèpsia, i fins i tot bogeria.
És un aliment molt utilitzat en la dieta mediterrània, i això fa que la podem trobar i preparar de moltes maneres: a la planxa, arrebossada, farcida, gratinada, en suc, fregida i moltes més.
A l’hora d’utilitzar-la és aconsellable mantenir-la una estona amb sal i agua per tal que perdi l’amargor que de vegades pot tenir.
Com hem dit abans, la influència àrab ha fet que alguna manera de preparar aquesta hortalissa sigui d’aquest origen. Com per exemple el plat que avui hem preparat: rotllets d’albergínia farcits de formatge cabra, gratinats amb ametlla i mel.
Bon profit!