La NO independència… és dependència! (47)

0
thumb Per la Dignitat Logo

Què fer davant les provocacions que busquen “crispar”?  Quan algú fa un regal és obligatori acceptar-lo? Què succeeix si no s’accepta perquè no agrada, no convé? S’ho queda qui ho va enviar! Doncs aquí el mateix, cada cop que vingui alguna cosa de qui agredeix, ataca, calumnia, inventa, no l’hem d’acceptar! Des del tractat de Nova Planta fins ara mateix hi ha moltes dades: Guerra “va raspallar” l’Estatut, el TC va anul·lar el més fonamental, “espanyolitzar els nens catalans”, i un llarg etc. Això no és agredir ni crispar? Què fer? No reaccionar agressivament a les provocacions. Els catalans amb dignitat, al marge d’ideologia i identitat, tenen l’opció d’ignorar tot el que no desitgin. A qui beneficia caure en la provocació?

 

Per què hi ha, també, dèficit en recursos socials i de Càritas? Els catalans aporten 52 milions amb la casella de finalitats socials de la renda, i l’Estat només en torna 30. Amb la casella d’aportacions a l’Església Catòlica succeeix el mateix: Catalunya aporta a l’Església espanyola molt més del que aquesta li retorna en atencions socials com Càritas. Hi ha 12 sentències que obliguen al govern a retornar tot el recaptat a Catalunya, però no ho fa, i cada any es queda recursos. Què pensen d’això els simpatitzants i votants dels partits que volen seguir depenent d’Espanya? Com afecta aquesta decisió a les moltes famílies necessitades i organismes socials de Catalunya?

De debò vivim en un país crispat…?  PS©OE: “Es viu en un clima enrarit i d’enfrontament”. PP: “Les agressions (va ser una i no se sap la causa!) mostren que s’està sembrant odi i obrint la fractura social”. (Qui va recollir un milió de signatures contra Catalunya?) UPyD: “A Catalunya es pateix una situació de violència que és insuportable”. Vivim en el mateix lloc? Creuen els seus votants a Catalunya que és la societat catalana la que crispa? Quin qualificatiu mereixen els polítics que fan aquestes declaracions? Qui crispa? Catalunya és pacífica i només vol ser tractada amb dignitat i decidir amb llibertat. Davant aquesta manipulada descripció de la realitat, què han de fer els ciutadans de Catalunya dignes i amb criteri?

Què diu The economist d’Espanya?  És un dels mitjans més prestigiosos del món. Diu: “L’estat espanyol està gestionant malament, està fracassant en la relació amb Catalunya”. Convida a dialogar. Catalunya ho intenta. Espanya s’aferra a una Constitució interpretada a la seva manera i nega qualsevol opció fora d’aquesta interpretació. Catalunya: líder de les exportacions i de la riquesa generada a Espanya, la 2ª en població no té vot i la seva veu no és escoltada ni respectada. Quin ciutadà amb criteri formaria part d’una societat mercantil en la qual és màxim aportador però no decideix gens i no només no obté beneficis sinó que està sempre en pèrdues? Perquè això succeeix en el camp econòmic. I en la identitat? Quin ciutadà digne, sigui de dretes, de centre o d’esquerres, permet que s’ataqui a la seva cultura, la seva història, la seva llengua, els seus valors, sense reaccionar per defensar-los? Tracta bé Espanya a Catalunya? The economist diu que no. Des de la dignitat, què opinen els qui desitgen mantenir aquesta situació?

Què suggereixen aquests fets? La llei obliga al fet que si un sol alumne demana classe en castellà els 24 restants han de cedir; el govern espanyol rebaixa l’assignació de beques a Catalunya i els estudiants catalans són els últims a cobrar les ja concedides; el govern rebaixa l’assignació per reinserció laboral a Catalunya; el govern espanyol només abona un 10% del 50% que li correspon per la dependència; el govern espanyol gasta en infraestructures que mai seran rendibles però retarda o no inverteix en les que sí ho serien: l’eix mediterrani, connexió port de Barcelona; el govern espanyol no va complir ni amb el primer ni amb el que va quedar del segon Estatut. Tot això perjudica totes les famílies catalanes al marge de la seva ideologia o vot beneficiant les espanyoles. Què suggereixen aquests fets objectius?

Davant aquesta situació, els ciutadans de Catalunya, per dignitat… Què han de fer?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ

http://perladignitat.blog.cat/

https://www.facebook.com/pages/PER-LA-DIGNITAT-Grup-dOpini%C3%B3/585393474860612

dignitat@hotmail.com

Article anteriorLa Garriga celebra el Dia Internacional de la Dansa
Article següentEl Ple, a proposta de SI la Garriga, mostra el seu rebuig al Pla Hidrològic de l’Ebre.
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.