La NO independència… és dependència! (45)

0
Per la_Dignitat_Logo

Han sentit crítiques per l’accent de polítics andalusos, extremenys, gallecs o canaris? Segurament no. Però el recent discurs de Marta Rovira a les Corts espanyoles ha estat objecte de moltes bromes i crítiques en diferents mitjans espanyols. Per què haurà estat? A Catalunya mai s’ha qüestionat l’accent de qualsevol ciutadà espanyol. Com qualificar aquest fet? Què suggereix per part dels qui l’han criticat? Pot ser que la consideren una estrangera parlant castellà?

Sap el lector com i quant creix el dèficit espanyol? Per a la majoria és un tema ignorat. La realitat és que malgrat l’enorme sacrifici que està fent la societat catalana, l’Estat espanyol segueix endeutant-se i ja té un deute que gairebé equival a tota la riquesa que genera en un any. Té consciència el ciutadà català del risc que corre en un Estat com l’espanyol que gestiona tan malament els seus recursos?

Va considerar Napoleó que Catalunya era Espanya? És una dada desconeguda. Napoleó va designar al seu germà rei d’Espanya, però no va incorporar Catalunya a aquest territori sinó que el va integrar a França com quatre nous departaments. Això va ser 100 anys després de la guerra de secessió que ara recorda el seu tercer centenari. Napoleó sabia que Catalunya NO era Espanya i que valia prou per a annexionar-la. És història. L’important és: què volen ara la majoria dels catalans? Ser LLIURES i viure del seu esforç! Per què Espanya vol evitar-ho? Per “amor” als catalans o als recursos que generen?

Per què ara visiten tant Catalunya el príncep i el govern? Vénen a escoltar als catalans o a acoquinar i amenaçar, emparant-se en la seva particular interpretació de la Constitució espanyola i de la història? Vénen a analitzar per què el 80% vol votar quan tantes proves de col·laboració i esforç han fet per al desenvolupament i democratització, modernització, d’Espanya? Vénen a conèixer les causes del problema i a resoldre’l o a demostrar que no els interessa i deixar clar “qui mana aquí”? Davant d’això… què pensen els catalans que conserven la seva dignitat?

Votar en les europees…? Què votar…? S’ha iniciat la campanya per les europees. La permanència d’una Catalunya independent a Europa és motiu de preocupació per part d’Espanya i d’esperança per als independentistes. Europa observarà “l’europeisme” dels catalans a través dels vots. Però hi ha qui es planteja no votar per descontentament amb les polítiques de Brussel·les. Què cal prioritzar en aquestes eleccions? Com interpretarà la UE la possible abstenció o una participació molt alta? Com interpretarà Espanya el resultat dels partits democràtics catalans que opten per la consulta? Cal votar! Quant hi ha en joc per a la imatge de Catalunya davant Europa i Espanya?

Per a què segueix l’AVE i no es paga la dependència social? El govern espanyol segueix aprovant pressupostos per a la connexió de línies d’alta velocitat. Aquesta setmana: 560 milions d’euros. Per al Corredor Mediterrani només millora de la via i electrificació d’un tram: no arriba a 19 milions. Per l’AVE d’Extremadura: 314 milions. En la línia Múrcia-Almeria, es van gastar 750 milions però ara tapien els túnels. Què pensen d’aquestes inversions els militants i votants de PPC, PSC i C’s…? És millor inversió unir petites capitals i localitats espanyoles que invertir en rendibilitat de l’eix mediterrani? I recordem que l’Estat espanyol no paga el que li correspon per la dependència de tantes famílies catalanes?

Davant aquesta situació, els ciutadans de Catalunya, per dignitat, què han de fer?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ Bloc Facebook

Article anteriorMatins assolellats i tardes amb possibilitat de xàfecs
Article següentEl procés d’independència de Catalunya i el PSC: la cara i la creu
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.