La NO independència… és dependència! (44)

0
Per la_Dignitat_Logo

Per què ataquen al president de la Generalitat? Creuen que si es retira s’acabarà el problema? Creuen que és un líder que ha vist un futur millor per al seu poble i ho ha proposat? Estan equivocats! No se n’adonen, o no volen admetre-ho, que Artur Mas és només un gestor de la materialització de la visió d’un futur lliure, digne, millor, que ha tingut la majoria del poble català i aquest vol que el gestioni? No se n’adonen que, en realitat, estan atacant, una vegada més, al poble català? Per dignitat democràtica, catalana i familiar què cal fer?

Són serioses les amenaces espanyoles sobre la sortida d’Europa? Els polítics espanyols es recolzen en manifestacions d’algunes autoritats europees. Un portaveu va dir que Espanya estaria exclosa. El Consell Assessor per la Transició Nacional ha emès un informe sobre les opcions de Catalunya després de la independència. L’escriptor Jordi Graupera (La Vanguardia) denuncia que aquest portaveu “va opinar sense haver-ho llegit”. Aquest és el rigor amb què amenaça Espanya als catalans que volen votar?

Interessa estar al país capdavanter d’atur? Espanya lidera el rànquing d’atur a la Unió Europea. Set de les deu regions europees amb més atur de la UE són espanyoles, segons dades que ha fet públiques aquest dimarts l’Agència d’Estadística Comunitària, Eurostat. Un altre fet: Save the Children situa Espanya com el segon país europeu amb més risc de pobresa infantil. Quants diners ha rebut d’Europa? Com els ha gestionat? En desenvolupament i inversions productives o en fidelització de vots i creant una cultura de subsidi? És bo per a una societat com la catalana estar dirigida per uns governants tan incompetents? Aquí estan els resultats objectius! Si hi ha una opció millor per al futur dels fills… què han de decidir les famílies catalans responsables, amb dignitat i capacitat per gestionar minimitzant l’atur?

Quants països han renunciat a la independència pel seu cost? “Molts abandonarien la independència en saber el seu cost”. El PSOE apel·la el discurs de la por per defensar el model federalista. Doncs sembla que no hi ha masses antecedents que li donin la raó. Van renunciar a la independència tots els països americans, des del Canadà a l’Argentina? Finlàndia, Noruega, Austràlia, Nova Zelanda i un llarg etcètera? Es pot renunciar a la dignitat, a la llibertat, pel cost econòmic? Per què ha de ser un problema quan la llibertat és una oportunitat? No serà perquè el PSOE sap que hi té molt a perdre amb la independència de Catalunya? Per què no ho van proposar abans? Quan es va retallar l’estatut, el PSOE (Zapatero i Montilla) van dir que cedirien competències per altres vies. Van cedir alguna cosa? Són creïbles?

Quin país europeu augmenta més les diferències socials? Espanya! Hi ha dos indicadors clars per avaluar a un país: el clima de pau social i el creixement del benestar. Quina qualificació mereix Espanya? Ha generat una creixent catalanofòbia en el social i una creixent explotació econòmica de les famílies catalanes a favor de les espanyoles. Mentre no hi ha recursos per a serveis socials a Catalunya, hi ha comunitats espanyoles que es vanten d’anar sobrats de recursos. Davant aquesta clara i objectiva situació, què justifica voler seguir en un país com Espanya que augmenta en lloc de reduir les diferències socials? Què justifica renunciar a una gestió pròpia que minimitzi les diferències com podria fer una Catalunya independent?

Davant aquesta situació, els ciutadans de Catalunya, per dignitat, què han de fer?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ Bloc Facebook

Article anteriorPeus de porc amb salsa
Article següentLa Festa dels Tres Tombs arriba aquest diumenge 27 d’abril
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.