Una cobla holandesa, a la Garriga

0
BARRI MONTSERRAT_2014

Corria l’any 1987 quan un turista holandès va sentir a la plaça Major de Torroella una sardana per primera vegada. Era músic i es va enamorar de la cobla i de la dansa i la música. Acabades les vacances va tornar a casa amb una idea clara: fundar una cobla a Amsterdam i donar a conèixer aquesta formació arreu del continent. D’ençà d’aquell dia, han passat més de 25 anys que la cobla “La Principal d’Amsterdam” actua com a ambaixadora de la música catalana arreu del món. Aquesta formació, integrada únicament per músics holandesos i Creu de Sant Jordi 2006,  actualment és l’única que existeix fora de Catalunya.

D’entre la seva obra discogràfica cal destacar les versions del ‘Llibre vermell de Montserrat’, amb el prestigiós Egidius Kwartet i l’enregistrament de música antiga adaptada per a cobla de Rameau i Praetoriurs, així com noves composicions de músics neerlandesos contemporanis.

Per tal de donar a conèixer la feina que duen a terme durant l’any a Holanda, enguany tornen a Catalunya per oferir un singular concert a l’Auditori de Barcelona el divendres 25 d’abril. L’endemà, faran parada a la Garriga en motiu de  la festa del Barri de Montserrat.  Serà el moment de gaudir de la seva música amb una ballada de sardanes el proper dissabte 26 d’abril, a les 6 de la tarda al carrer dels Banys.

Agrupació Sardanista la Garriga

Article anteriorTorna la Festa del Barri de Montserrat
Article següentMitja tarda al Col·legi Tagamanent
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.