Torrades de Santa Teresa

0
152

Les torrades de Santa Teresa són un d’aquells plats de la cuina d’aprofitament. És un dolç tradicional, antic i popular que de ben segur va néixer amb la idea d’aprofitar el pa dur que quedava a les cases durant la Setmana Santa. Fora de Catalunya, també podem trobar-les a la resta de la península, on se les coneix com a torrijas. La base sempre és la mateixa: llesques de pa sucades en una barreja de llet i ous, fregides a la paella i recobertes de sucre. No obstant això, hi ha qui les perfuma segons els gustos i costums de cada lloc. D’aquesta manera, a Occitània la llet se sol aromatitzar amb vainilla, que s’afegeix en forma de sucre amb essència de vainilla; a Catalunya, en canvi, amb canyella i pela de llimona.

Per la seva banda, al nord de França acostumen a substituir el pa per brioix. Pel que fa als olis que es fan servir per a fregir-les, aquests també canvien depenent del país on es facin. També es poden trobar variants segons els gustos personals, com ara afegir-hi mel o melmelades, o augmentar o disminuir la proporció d’ous respecte a la de la llet a fi d’obtenir unes torrades de Santa Teresa més o menys energètiques. D’altra banda, hi ha gent que aprofita les restes de pa de pessic dur per l’elaboració d’aquestes postres.

Nosaltres avui hem preparat unes torrades de Santa Teresa a la forma tradicional catalana acompanyades d’una crema anglesa molt lleugera.

Que vagi de gust!

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.