La NO independència… és dependència! (40)

0
Per la_Dignitat_Logo

Ha de subordinar-se Catalunya a la Constitució espanyola actual? Quants segles han anat configurant la identitat catalana, les seves lleis, llengua, valors…? Catalunya és essència per si mateixa. De quan és la Constitució espanyola actual? Menys de 40 anys. Un “accident” en un moment sociopolític espanyol. Va néixer determinada per la dictadura i, segons es publica, encara més per les forces ocultes que seguien vigents. Com s’ha aplicat? Aquí estan els incompliments dels successius governs i les decisions d’un TC molt qüestionat. Una nació que mereix la categoria d’essència per les seves pròpies característiques, ha de subordinar-se a una Constitució que li nega aquesta condició i que és un simple “accident” mutable gestionat per unes poques persones? Què és el digne i veritablement democràtic?

És el millor per als catalans seguir com fins ara? Això és el que diu el Partit Popular i els partits i polítics, contraris al fet que els catalans votin. Què demostra la conducta d’Espanya amb Catalunya? Incompliment d’inversions i lleis, explotació econòmica, invasió de competències, atac a la llengua, progressiu ofec, castellanització…? Oblit de la condició constitucional de nacionalitat per convertir-la en regió. Això és el que està succeint ara. Això és el que volen els partits que proposen seguir com fins ara? Per a qui és millor? Això és el millor pels qui estan indecisos o en contra de defensar la pròpia identitat i viure d’acord amb els recursos que generen? És el millor per a les seves famílies?

Per què Extremadura sí i Catalunya no? El president extremeny, que tant crítica a Catalunya, dona xecs nadons, ajudes a pensionistes, subvencions per a escolarització fins a tres anys; té un índex d’atur del 32%; de cada 100 persones que cotitzen, 28 són funcionaries; és la comunitat que rep més diners de l’Estat i pot destinar un 15% més de pressupost per habitant que Catalunya. Ara anuncia una rebaixa del 50% d’impostos a les empreses que s’instal·len allà i disposa de 60 milions d’euros per aquest fi. Amb quins diners, si són receptors? Com poden estar millor que els catalans, que són contribuents? Fins quan han de finançar els catalans les comunitats espanyoles a costa de les seves famílies i el seu benestar?

Qui col·loca fronteres? El PSC diu que “els nous temps no demanen col·locar fronteres”. La majoria de la societat catalana vol ser consultada i, potser, la independència. Però no s’ha llegit ni sentit res que suggereixi fronteres. Al contrari: una total integració com un Estat europeu més. Quan a una societat com la catalana, amb consciència de la seva identitat, valors i cultura, se la tanca i limita a través de constitucions i lleis, no se li està posant fronteres? Quan una societat vol ser consultada i, potser independitzar-se, però se li nega el dret, no se li posen fronteres a la seva llibertat? Qui col·loca fronteres a la dignitat, a la democràcia?

Qui genera crispació a Catalunya? Dirigents del PPC i PSC diuen que “el debat independentista ha crispat la societat catalana”. Es pregunten per què ha reaccionat la majoria de la societat catalana? Per què després d’anys de demostrada predisposició a la col·laboració ha dit prou? Qui va incomplir el primer Estatut i va anul·lar de forma dràstica i humiliant el segon? Qui incompleix els compromisos en inversions a Catalunya? Qui envaeix competències i ataca educació i llengua? Tot això no genera crispació en els qui encara conserven dignitat, consciència de la seva pròpia identitat i drets? Quin és l’alternativa que proposen? Que segueixi la submissió dels ciutadans catalans i segueixin acceptant ser explotats i ignorats? No és això el que proposen els partits contraris a la votació?

Davant aquesta situació, els ciutadans de Catalunya, per dignitat, què han de fer?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ Bloc Facebook

Article anteriorBacallà de Quaresma amb panses i pinyons
Article següentOlors ja conegudes
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.