Setmana estable, en conjunt, a la Garriga

0
147

Diuen que després de la tempesta, arriba la calma… doncs mai millor dit! Després de l’episodi de pluges del passat dijous, en el que vam recollir 18 mm de precipitació a la Garriga (tots ells molt ben caiguts), hem gaudit d’un cap de setmana radiant, de primavera. El sol ha sigut el clar protagonista, tot i l’aparició d’alguns intervals de núvols i les temperatures, molt suaus en hores diürnes, han permès fruir encara més de les activitats a l’aire lliure.

Quin temps cal esperar a la Garriga i Alt Congost de cara a les properes jornades? Doncs sembla que poca cosa canviarà respecte la meteorologia d’aquest primer cap de setmana d’abril: La falca anticiclònica ens garanteix una setmana força estable en conjunt, tot i alguns matisos que ara mirarem de precisar.

D’entrada seguirem amb unes temperatures molt suaus en hores diürnes, tal i com toca per aquesta època de l’any. De nit i durant les primeres hores del matí, no us en refieu! Encara refresca i esperem mínimes al voltant dels 8 o 10ºC a la Garriga.

Com a matisos, cal destacar la possible formació d’alguns ruixats o tempestes, típicament primaverals, cap a punts de muntanya de la meitat nord del país (Pirineu especialment), a partir de mitjans de setmana.

D’altra banda, aquesta suavitat tèrmica contrastarà amb la temperatura del mar, encara fresca. Així, esperem la possibilitat que es formin alguns intervals de núvols o boires a la mateixa línia de la costa. 

Amb tot, les temperatures es mantindran estables i, per tant, gaudirem d’uns migdies de mànigues de camisa i ulleres de sol a gran part del Principat (a excepció d’aquests indrets costaners on els núvols o les boires farien la guitza i mantindrien el mercuri a ratlla. Fins i tot hi faria fresca!

Resumint, doncs: setmana primaveral, en la que haurem de menester sovint les ulleres de sol i ben poc el paraigües (només, com dèiem, a mitjans de setmana i cap a punts de la meitat nord).

Un últim apunt, en clau condicional…! S’intueix un nou episodi de pluges de cara al cap de setmana vinent. Queden molts dies i s’haurà de seguir, per això ho deixem a un racó i a l’espera de poder-ho anar perfilant en properes jornades.

Tot plegat, ho seguirem de ben a prop i us en mantindrem informats. Com sempre, podeu llegir-nos a www.lagarrigadigital.cat i al nostre compte de Twitter @GarrigaMeteo.

Bona setmana a tots/es, salut i méteo!

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.