Flam d’espàrrecs amb salsa de pebrot vermell i anxoves

0
232

És temporada d’espàrrecs, sobretot dels silvestres i els verds. Els primers són llargs i prims, tenen un gust molt intens i es poden collir a la primavera. Quant als verds de cultiu de temporada, el seu moment de màxima esplendor és als mesos de maig i juny, encara que avui els podem trobar gairebé tot l’any.

Des del punt de vista dietètic, l’espàrrec verd és ric en potassi i pobre en sodi el que fa que ens ajudi a eliminar l’excés de líquids de l’organisme. També és ric en fibra i això afavoreix la digestió i ajuda a assimilar bé els aliments. No obstant això, les persones que tinguin àcid úric han de moderar el seu consum.

A l’hora de triar els espàrrecs, hem d’escollir els que tinguin les puntes tancades i compactes, la tija ferma i recta, i el color verd uniforme. Per poder gaudir de totes les seves propietats és aconsellable consumir-los el més aviat possible. Aquesta hortalissa té moltes opcions culinàries i totes elles són delicioses.

Avui hem preparat un flam d’espàrrecs acompanyat d’una salsa de pebrot escalivat i unes anxoves.

Bon profit!

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.