CDC contra la LRSAL: un despropòsit, un atac

0
thumb cdc

La Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL) del Govern del PP ha passat força desapercebut per la ciutadania, però des de CDC considerem que és probablement el despropòsit i l’atac més furibund i irracional que qualsevol Govern democràtic ha fet fins a dia d’avui, després de la Llei Wert, un atac a la immersió lingüística i a la cohesió social.

 Per aquest motiu, CiU s’ha afegit al recurs que es presentarà al TC en defensa de l’autonomia local. I per què? Aquesta reforma treu als ajuntaments les principals competències en matèria de serveis socials,  educació,  ocupació i promoció econòmica, que són els que tenen un contacte més directe amb els ciutadans i els seus problemes. I aquesta proximitat amb la ciutadania és la que permet actuar i resoldre la gran majoria d’aquests problemes.

Recentment ja hem vist com una caldera d’una escola d’un ajuntament proper, per exemple, l’autoritat local no ha permès arreglar-la i ho ha derivat a la Diputació i Generalitat. Us convidem a imaginar la gran quantitat d’actuacions que avui ressolem des dels ajuntaments i que no hi podrem fer front: manteniment de les escoles, ajut a les famílies, beques de llibres o menjadors, suport als nous emprenedors, polítiques actives d’ocupació, escoles municipals, etc…

Doncs tot això i més és el què inclou aquesta llei i avui ja està vigent, sense que hi hagi dotació pressupostària per fer-hi front ni els mecanismes ni protocols d’actuació. Per això des de CDC considerem que la LRSAL –tela, el nom- del Govern espanyol és un atac directe a la democràcia, i l’atac més gran a l’estat del benestar des de l’inici d’aquesta. Tal com va dir el secretari executiu de Territori i Política Municipal de CDC, Joan Ramon Casals, “volen acabar amb els ajuntaments, però l’administració que sobra a Catalunya és l’estat, no els ajuntaments”.

Per garantir la viabilitat d’aquest recurs, CiU aporta més de 500 ajuntaments, dels 1160 i una representació de 4 milions de persones dels 7 milions que són necessaris per presentar aquest escrit, que lidera l’Ajuntament de Barcelona. A banda d’aquesta iniciativa a nivell estatal, el govern de la Generalitat també presentarà un recurs al TC contra de la reforma local del PP, i el Parlament de Catalunya està tramitant una llei pròpia de governs locals. Aquesta normativa permetrà blindar la competència exclusiva de la Generalitat en matèria de règim local i evitar la imposició d’un model com el que planteja la LRSAL.

JOAN ESTEBAN I SANS

President CDC La Garriga

Article anteriorFlam d’espàrrecs amb salsa de pebrot vermell i anxoves
Article següentEs posen a la venda els domassos de Corpus
Treballem pel nostre poble. #LlibertatPresosPoliticsiExiliats

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.