CDC contra la LRSAL: un despropòsit, un atac

0
179

La Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL) del Govern del PP ha passat força desapercebut per la ciutadania, però des de CDC considerem que és probablement el despropòsit i l’atac més furibund i irracional que qualsevol Govern democràtic ha fet fins a dia d’avui, després de la Llei Wert, un atac a la immersió lingüística i a la cohesió social.

 Per aquest motiu, CiU s’ha afegit al recurs que es presentarà al TC en defensa de l’autonomia local. I per què? Aquesta reforma treu als ajuntaments les principals competències en matèria de serveis socials,  educació,  ocupació i promoció econòmica, que són els que tenen un contacte més directe amb els ciutadans i els seus problemes. I aquesta proximitat amb la ciutadania és la que permet actuar i resoldre la gran majoria d’aquests problemes.

Recentment ja hem vist com una caldera d’una escola d’un ajuntament proper, per exemple, l’autoritat local no ha permès arreglar-la i ho ha derivat a la Diputació i Generalitat. Us convidem a imaginar la gran quantitat d’actuacions que avui ressolem des dels ajuntaments i que no hi podrem fer front: manteniment de les escoles, ajut a les famílies, beques de llibres o menjadors, suport als nous emprenedors, polítiques actives d’ocupació, escoles municipals, etc…

Doncs tot això i més és el què inclou aquesta llei i avui ja està vigent, sense que hi hagi dotació pressupostària per fer-hi front ni els mecanismes ni protocols d’actuació. Per això des de CDC considerem que la LRSAL –tela, el nom- del Govern espanyol és un atac directe a la democràcia, i l’atac més gran a l’estat del benestar des de l’inici d’aquesta. Tal com va dir el secretari executiu de Territori i Política Municipal de CDC, Joan Ramon Casals, “volen acabar amb els ajuntaments, però l’administració que sobra a Catalunya és l’estat, no els ajuntaments”.

Per garantir la viabilitat d’aquest recurs, CiU aporta més de 500 ajuntaments, dels 1160 i una representació de 4 milions de persones dels 7 milions que són necessaris per presentar aquest escrit, que lidera l’Ajuntament de Barcelona. A banda d’aquesta iniciativa a nivell estatal, el govern de la Generalitat també presentarà un recurs al TC contra de la reforma local del PP, i el Parlament de Catalunya està tramitant una llei pròpia de governs locals. Aquesta normativa permetrà blindar la competència exclusiva de la Generalitat en matèria de règim local i evitar la imposició d’un model com el que planteja la LRSAL.

JOAN ESTEBAN I SANS

President CDC La Garriga

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.