La NO independència… és dependència! (38)

0
Per la_Dignitat_Logo

Renunciar a la consulta per diners? Quin nom mereix renunciar a la pròpia dignitat, identitat, cultura i valors per diners? Perquè això seria renunciar a ser consultats i potser a la independència per un pacte fiscal o un millor finançament. Aquest nom és “prostituir-se”. És digne renunciar a la pròpia història per diners? És digne renunciar a tenir més recursos per a sanitat, educació, infraestructures, necessitats socials perquè milloren el finançament? Quin qualificatiu triaran els habitants de Catalunya? Dignes o…

Insistir en la tercera via? Aquest model es va iniciar quan es va acceptar una Constitució que parlava de “nacionalitats” i “regions”. Es va aprovar un 1r Estatut que Espanya va incomplir; el 2n va ser “raspallat” primer i gairebé anul·lat en el substancial, després. Espanya no ha complert mai amb Catalunya i els seus habitants. La majoria de la societat catalana, per dignitat, ha dit prou! La tercera via s’ha demostrat via morta. Què ens ofereix Espanya perquè la societat catalana decideixi no anar-se’n? Res! Segueix exigint submissió i envaint competències, regatejant recursos…. No se sap com anirà amb la independència però sí se sap (sofrint!) com ens està anant amb la tercera via i la dependència.

Està d’acord a pagar les autopistes espanyoles fallides? Els catalans saben el que és pagar autopistes. Es publica que diverses de les que s’han fet a Espanya han fallat i l’Estat es planteja “rescatar-les”. Com? Amb diners públics. I els catalans, una vegada més, hi contribuiran. Estan d’acord a fer-ho? Perquè això és el que passarà si es continua a Espanya.

Es pot mantenir un territori per la força? Catalunya vol fer una consulta per a decidir el seu futur. Espanya s’hi nega en nom de “la seva” Constitució. Doncs un prestigiós mitjà de comunicació internacional, Bloomberg, diu: “No es poden mantenir territoris per força”. I recomana al govern espanyol que permeti la consulta! De quin costat s’està posant l’opinió internacional? De la democràcia! I Espanya? D’una legalitat antidemocràtica perquè això és impedir votar.

Serà viable econòmicament una Catalunya independent? La Cambra de comerç, amb estudis objectius, creu que sí, i amb superàvit. Si és possible viure amb la dignitat de ser lliures i amb millors nivells de benestar per a la societat… què justifica renunciar a aquesta dignitat i a aquest millor nivell de vida? Seria una decisió digna i coherent davant la pròpia família i el futur dels fills?

Què denúncia Càritas? Que a Espanya està creixent de manera preocupant la pobresa. Estem en bones mans? Aquí estan els resultats! Es realitzen inversions ruïnoses (TGV, autopistes, ministeris sense funcions…) però s’imposen a Catalunya retallades en sanitat, educació, benestar. Es publica que Espanya és el segon país europeu en augment de pobresa. És coherent seguir a Espanya? Si Catalunya fos independent estaria entre els països de major benestar d’Europa. Si és possible un millor nivell de vida… per què voler continuar en un país tan mal gestionat com Espanya? Es vol seguir amb qui obliga a tantes retallades?

Davant aquesta situació, els ciutadans de Catalunya, per dignitat, què han de fer?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ Bloc Facebook

Article anteriorL’ineludible tarda de cada dimarts al Patronat
Article següentFlam d’espàrrecs amb salsa de pebrot vermell i anxoves
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.