La NO independència… és dependència! (37)

0
Per la_Dignitat_Logo

Vendrà menys a Espanya, una Catalunya independent? Sembla que no. Publicat a Madrid: “L’independentisme no afecta a les vendes a Espanya”. Catalunya és qui més ven a Espanya (44.000 milions d’euros) i exporta a altres països (58.000 milions). Compren per simpatia o per la qualitat, servei i/o preu que ofereix Catalunya? Creu algú assenyat que comprarien més car, amb pitjor qualitat i servei només per perjudicar Catalunya? És poc factible perquè ja tenen ofertes d’altres països! Per tant? A qui vol espantar el govern del PP? Els fets el desmenteixen.

Reforça l’independentisme, el “no” del Constitucional espanyol? El prestigiós mitjà internacional Financial Times opina que sí i afegeix: “La sentència carrega d’arguments als partidaris de la declaració unilateral d’independència”. És coherent voler seguir en un Estat que nega la realitat històrica, cultural, política i la identitat de Catalunya com a subjecte? És coherent renunciar a la pròpia identitat per ser objecte d’un Estat colonitzador en allò cultural, econòmic…?

Sap cada català el que paga i perd per estar a Espanya? Espanya recapta el 25 % de tots els impostos a Catalunya. La població és el 16 % i genera el 19 % de la riquesa espanyola. L’Estat només reverteix el 13 % del seu pressupost a Catalunya i no compleix les pròpies lleis que l’obliguen a facilitar més recursos pels seus habitants. Cap Estat europeu ofereix aquest desequilibri! Com es pot defensar seguir a Espanya? Per ignorància? Per una fidelitat no agraïda i que perjudica a totes les famílies que viuen, treballen i tributen a Catalunya?

Podrà pagar Espanya les pensions als seus jubilats? La pregunta sol ser si una Catalunya independent podria pagar-les, però resulta que Espanya té cada any més jubilats i menys contribuents a la seguretat social. També, que s’està reduint l’import per a pensions. Catalunya té i tindria més treballadors cotitzant i podria pagar més i millor als seus jubilats que Espanya. Per tant… on perillen més les pensions per als jubilats? Segons les dades que publiquen a Madrid… a Espanya! Si desitja assegurar la pensió i millorar-la, Espanya no és la millor opció.

Catalunya no és un subjecte polític? Això diu el Constitucional espanyol. Catalunya reuneix totes les característiques que s’atribueixen a una nació però… va perdre una guerra i Espanya va intentar, intenta, “castellanitzar-la”. La història mostra molts casos de nacions que van ser dominades per unes altres. Alemanya va envair Polònia, França, Bèlgica, Àustria, etc. Van perdre per això aquestes nacions la seva condició de subjecte polític? En absolut! Les constitucions passen, es modifiquen a gust d’aquells qui manen. Les nacions ho són mentre existeixi identitat en els seus habitants. El Constitucional espanyol vol adaptar la realitat catalana al que desitja Espanya. Què faran els catalans amb dignitat? Deixar-se castellanitzar, colonitzar… o defensar la seva pròpia història, llengua, cultura, valors i recursos?

Davant aquesta situació, els ciutadans de Catalunya, per dignitat, què han de fer?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ Bloc Facebook

Article anteriorSetmana primaveral: dijous paraigües i final amb ulleres de sol
Article següentLa Coral Ariadna organitza un concert participatiu
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.