La NO independència… és dependència! (36)

0
Per la_Dignitat_Logo

Qui ha de renunciar als seus símbols? Els contraris al fet que els catalans decideixin el seu futur diuen que la independència podria trencar famílies i amistats perquè una part hauria d’amagar els seus símbols. A quins símbols cal renunciar? Als de la pròpia identitat, llengua, cultura… o als de la gestió dels propis recursos per a un benestar guanyat i merescut perquè prevalguin els de qui, en minoria, imposa, espolia i anul·la? Aquesta submissió que demanen reforçaria famílies i amistats? Faria això una autèntica família i un autèntic amic? Això seria digne renunciar al que és propi i just?

Com seguirà Catalunya independent en la UE? L’Institut Alemany de Política Internacional, molt influent a Berlín, i els dictàmens del qual són molt benvolguts pel Govern d’Àngela Merkel i el parlament alemany advoca per un model especial: que els drets i deures dels catalans com a ciutadans comunitaris segueixin en vigor encara que el nou Estat català no sigui reconegut com a membre de ple dret de la UE. Qui influirà més a Alemanya? L’Estat espanyol o els seus propis instituts d’opinió? Per què amenacen amb la sortida d’Europa quan allà ja proposen solucions?

Qui dóna passos que generen problemes? Rajoy demana a Catalunya que “rectifiqui” i que no doni passos que generin problemes. Mentrestant, el govern espanyol envaeix competències, ataca el model lingüístic, no aporta recursos econòmics, segueix ofegant a les famílies que es veuen perjudicades per les obligades retallades i un llarg etcètera. Demanen submissió total als ciutadans catalans? Si Catalunya ha demostrat sempre col·laboració i suport als grans esdeveniments i ara vol decidir… Qui hauria de rectificar? L’hi ho demanen a Artur Mas. Ignoren un altre cop al 75 % de la ciutadania que vol votar? És la majoria la que ha de rectificar i no generar problemes? Això és democràcia per al PP?

Quin país triaria per viure? Imaginem una Catalunya independent i elaborant un projecte avançat de país. Al costat, una Espanya amb totes les seves institucions obsoletes, en clara decadència a més d’estar en fallida. Si el lector hagués de triar un país per als seus fills, quina opció triaria? Una Catalunya que, segons els experts, pot ser un modern Estat europeu i amb bon nivell de benestar o una Espanya caduca i en clara deterioració, tal i com demostren totes les dades?

És antidemocràtica la majoria que reflecteixen les urnes? Això manifesta el portaveu del PP i ningú del seu partit ho ha desautoritzat. Convé repetir-ho: El PP creu que la majoria que sorgeix d’una votació és antidemocràtic i equival a violència. D’acord amb això, tot el que el PP diu i decideix en nom de la seva majoria absoluta és “violència i antidemocràtic”. Qui voldria viure sota un Estat que qualifica de VIOLÈNCIA el que és DEMOCRÀCIA? Un de digne i demòcrata?

Davant aquesta situació, els ciutadans de Catalunya, per dignitat, què han de fer?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ Bloc Facebook

Article anteriorEl geni Da Vinci de la mà de Maria Montseny
Article següentAnimals polítics
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.