2 d’abril, Dia Internacional de Conscienciació de l’Autisme

0
thumb autisme-garriga

Dimecres dia 2 d’abril es celebra el Dia Internacional de Conscienciació de l’Autisme. Des d’Autisme la Garriga ho volem commemorar il·luminant de color blau la façana de l’Ajuntament, de l’Església, del campanar i dels diferents edificis d’autisme, igual com es farà en moltes ciutats d’arreu del món. També hi ha una pancarta a l’Ajuntament i, el divendres 4 d’abril a l’Auditori Municipal de l’Escola de Música, es projectarà i comentarà la pel·lícula ADAM, de Max Mayer, un drama romàntic de dues persones pertanyents a realitats diferents a la recerca d’una relació extraordinària. El passi és a les 19.30h i està oberta a tothom.

En el darrer ple municipal també es va llegir un manifest per commemorar la celebració del dia.

El Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) és un trastorn neuro-biològic del desenvolupament, que ja es manifesta durant els tres primers anys de vida i que perdurarà al llarg de tot el cicle vital.

Els símptomes fonamentals són tres:  1) Alteracions de la comunicació, 2) Alteracions de la Interacció Social i 3) Interessos restringits i repetitius amb conductes ritualitzades.

És més freqüent del que ens pensem: afecta 1 de cada 150 persones. Podem estimar, doncs que a Catalunya, amb set milions i mig d’habitants, hi ha prop de 50.000 persones afectades, en major o menor grau. En el 70% dels casos hi ha una discapacitat intel·lectual associada, de grau divers. Afecta més els homes que a les dones, en una proporció de 4 a 1.

La cura i dedicació que requereix una persona afectada de TEA és molt exigent per a la família. Els pares estan exposats a múltiples reptes que tenen un impacte fort en el nucli familiar (emocional, econòmic i social), necessitant molta ajuda professional externa.

Autisme la Garriga, és una xarxa de serveis especialitzats, creada fa prop de 40 anys, per atendre a les  persones severament afectades per l’autisme, durant tot el seu cicle vital. A les seves residencies, hi viuen 42 persones, que n’han fet casa seva. Hi ha els tallers i zones agrícoles  per al treball amb suport, zones per a la pràctica de l’esport i zones enjardinades, entre d’altres.

També disposa d’un servei de consulta externa pel diagnòstic i seguiment mèdic i/o psicològic de persones amb TEA, que viuen al seu domicili o en altres institucions. Destacar també la feina d’assessorament familiar que duen a terme. Més informació www.autisme.com.

Autisme la Garriga

Article anteriorSerren el pal que aguantava l’estelada de la Garriga
Article següentPropera estrena del documental “La Garriga rural. Quan la terra marcava el ritme”
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.