La NO independència… és dependència! (35)

0
Per la_Dignitat_Logo

La societat catalana sent com a pròpia la Constitució espanyola? El PP diu que la societat catalana “va en contra de la Constitució”. No serà a l’inrevés? Si la majoria de la societat catalana vol votar… no serà que és la Carta Magna espanyola la que va en contra de la societat catalana? D’altra banda, els països que sotmeten, subordinen, la voluntat de la majoria a la “llei” reben un nom: dictadures. Si la majoria vol votar i l’Estat els imposa la seva Constitució… en quina situació estem?

Com vol Espanya a Catalunya? Rajoy diu: “no vull una Catalunya empobrida”. Catalunya, és i es desenvolupa gràcies a l’Estat o malgrat aquest? Què diuen els fets objectius?: Mai compleix els pressupostos en infraestructures, dèficit fiscal que costa a cada família 2.400 € a l’any, no paga el que està obligat per llei i un llarg etcètera. Si no la vol empobrida… no serà que no vol una Espanya empobrida si Catalunya marxa? Algú creu seriosament que Espanya s’esforça per enriquir a les famílies catalanes?

És democràtica i legítima una llei que ignori les majories? Es diu: La legalitat està per davant de les majories. Quins països dirien això? USA, Anglaterra, Canadà, Alemanya, Bèlgica i Suècia, que són democràcies consolidades, les dictadures, o potser les democràcies només de nom? La majoria de la societat catalana vol ser consultada però se’ls nega en nom de la Constitució o de la seva partidista interpretació i aplicació? En quin grup de països situen Espanya els qui neguen que els catalans decideixin?

És fidel a la Constitució espanyola, el propi Tribunal Constitucional? El seu president demana fidelitat a la Constitució espanyola. Té autoritat moral suficient aquest tribunal per a exigir aquesta fidelitat? A quina Constitució? A la que es va votar en el seu moment que contemplava “nacionalitats” i que Catalunya va creure? O potser a la que s’ha aplicat per “regionalitzar” i anul·lar el decidit pels catalans en referèndum? És fidel a la societat catalana la Constitució espanyola? La votaria avui la majoria quan se li nega alguna cosa tant democràtica i elemental com el dret a votar i decidir el seu futur?

Són bons gestors els governs espanyols? Espanya va tenir un gran imperi. Ho va perdre per ineficàcia. Va fer una transició obligada per potències estrangeres i va poder ser un país europeu modern però va tornar als seus esquemes colonials. Catalunya aporta molt però ha estat tractada com a colònia. Les retallades castiguen clarament tots els seus habitants, que podrien viure molt millor segons el que generen. Què faria una empresa seriosa amb uns gestors que dilapiden recursos i fan que un dels seus millors negocis vulgui desvincular-se’n del tot perquè se sent atacat en la seva identitat i maltractat econòmicament? Què van fer els espanyols de les colònies quan es van cansar de ser colons i van desitjar ser ciutadans lliures i amos dels seus recursos?

Davant aquesta situació, els ciutadans de Catalunya, per dignitat, què han de fer?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ Bloc Facebook

Article anteriorÀlex Salgado, subcampió de Catalunya dels 2.000 m Masculí Infantil
Article següentSerren el pal que aguantava l’estelada de la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.