Volem reduir la càrrega dels impostos als nous emprenedors

0
thumb SI logotip 2014

En el moment de crisi econòmica en la que vivim, on la mala gestió dels polítics i el fort endeutament de les administracions han portat a prendre decisions encara més errònies, com pujar l’IVA o l’IRPF als autònoms i empreses, des de SI la Garriga voldríem fer just el contrari. La pretensió que tenim és que les empreses i autònoms que comencin al nostre poble tinguin una petita ajuda municipal per tal de fer menys feixugues les càrregues econòmiques inicials.

 De mitjana, a Catalunya, el 25% de les empreses tanquen durant el primer any d’activitat. Projectes com “Catalunya Emprèn” que aquest consistori porta a terme (de forma molt millorable, per cert), busquen acompanyar l’empresari en els passos inicials. Així doncs, per què no ajudar encara més a l’emprenedor?

El nostre Ajuntament té uns comptes sanejats, amb un deute molt assumible, amb uns ingressos que superen les despeses i que, per tant, fan totalment possible ajudar econòmicament als nous empresaris.

Al gener, l’atur a la Garriga, amb dades oficials, superava les 1.200 persones. Ajudar a emprendre i a crear negoci és també feina de les administracions. La creació d’ocupació no ha de venir només de grans empreses, al contrari: com més petit és l’emprenedor, més competència hi ha, més igualtat i més benestar per la població.

Per tot això, el grup municipal de SI la Garriga proposarà en el Ple aquestes idees en format de moció, perquè es preguin els acords següents:

1.- La subvenció íntegra dels tributs municipals (IBI, IAE i taxa d’escombraries) a totes les empreses i autònoms en els primers dos anys d’activitat, amb efectes retroactius al mes de gener de 2014.

2.- En conseqüència, si a algun nou emprenedor ja se li ha cobrat tot o part de tots o algun d’aquests imposts, se li retorni la quantitat abonada.

D’aquesta manera, volem aconseguir que els nous emprenedors puguin assumir més fàcilment les despeses inicials de muntar un negoci i pretenem que les persones s’animin a fer-se autònoms i a crear empreses.

Així, els objectius finals són lògicament reduir l’atur, crear competència entre empreses per millorar el consum i els preus, donar més activitat al poble perquè cada dia estigui més viu, augmentar l’oferta de feina i així, en última instància, els sous tornaran a pujar. I tot això fent un petit gest, com ara subvencionar impostos.

I és que ajudar a crear també és feina del consistori. Volem que l’equip de Govern ho comenci a tenir com una prioritat i, tot i que sabem que les mesures que pretenem adoptar seran només una ajuda, si poc a poc cada administració pública va sumant, lentament anirem sortint de l’atzucac on bancs i mals polítics ens han ficat. Si a sobre tenim la independència el més aviat millor, més fàcil i més ràpid començarem a veure la llum al final del túnel.

Article anteriorLa NO independència… és dependència! (34)
Article següentOrdre del dia del Ple ordinari de 26 de març
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.