Crema catalana o de Sant Josep

0
174

Quan parlem de postres típiques catalanes, segurament tots pensem en la crema catalana o de Sant Josep. Fins no fa gaire aquestes postres es menjaven els dies de celebracions i sobretot per la festa de Sant Josep, d’aquí el seu nom.

Buscant els seus orígens sembla ser que Anglaterra i França també van voler atribuir-se l’origen d’aquestes postres amb la trinity cream i la crème brûlée respectivament.

Tot i que el seu origen es força confús, el que sí que sabem del cert és que segons receptaris de l’edat mitjana la crema catalana és considerada una de les postres més antigues d’Europa. A més a més és interessant veure que malgrat el pas del temps la seva elaboració no ha canviat significativament; antigament es realitzava amb llet, midó, rovells d’ou, canyella i llimona, aquests dos últims productes molt típics de l’antiga cuina àrab, i va ser al segle XX quan se’n va fer la primera variació: utilitzar farina de blat de moro en lloc de midó. Avui dia, la cuina moderna del segle XXI té un cert interès a tornar a la recepta original.

Des d’aquí el nostre homenatge a aquestes postres tant de casa nostra que vam poder gaudir abans-d’ahir per Sant Josep.

Bon profit!

Facebook

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.