Ens trobem en el millor moment de l’any per consumir pèsols frescos. D’aquest aliment sempre se’n parla com si fos una verdura, però realment pertany a la família de les lleguminoses. Tot i que des del punt de vista nutritiu els que són frescos s’assemblen més a una verdura ja que tenen un baix contingut d’hidrats de carboni i proteïnes, tot i que aquests valors augmenten considerablement quan es menja en forma seca. A més a més, els pèsols són una font molt important de fibra present sobretot a la seva pell, així com el seu alt contingut en vitamina B que ajuda al bon funcionament del sistema nerviós. Per tant és molt recomanable introduir-los a la nostra dieta.
Avui hem preparat uns calamarsets farcits de pèsols i bacó acompanyats d’una salsa feta amb les beines dels pèsols. Tot i que acostumem a llençar-les, és molt interessant fer-ne ús ja que el seu alt sabor a pèsol és força important, i fan que en el conjunt del plat hi predomini notablement la essència d’aquesta lleguminosa.
Bon profit!
(Facebook)