L’estafa eterna

0
SI logotip_2014

El 24/09/2011 l’alcaldessa Budó reclamava un front comú entre alcaldes per millorar la línia Vic–La Garriga.

El 2013, el diari Ara, en un reportatge d’Antoni Bassas, ens venia la necessitat de buscar solucions a la línia. En el mateix reportatge, els alcaldes mostraven la seva preocupació i tornaven a reclamar millores. El conseller Vila (molt més amic de Madrid que de Catalunya, de CDC, antiindependentista declarat que sempre posa pals a les rodes al procés) deia que hi hauria millores i més pas de trens. Al final vàrem descobrir que només parlaven de millores lògiques i habituals perquè la via de tren no acabi per desaparèixer i, potser, de posar intercanviadors.

Tot, pagat per la Generalitat. No van aconseguir ni un euro de l’Estat (que és qui hauria de pagar el gruix de les inversions.).

A tot això, hi hem de sumar que els preus del transport públic no han parat de pujar durant aquests últims anys i, fins i tot, ha portat a la Plataforma Stop Pujades Transport a mobilitzar la ciutadania.

I és que el problema de la manca de manteniment d’aquesta línia segueix agreujant-se fins el punt que, el passat diumenge, van ser evacuats els passatgers d’un tren de la línia de Vic a les Franqueses per una avaria a la catenària.

Així, la línia de Vic no para d’empitjorar i envellir. Avui els trens van a la mateixa velocitat que fa un segle. Ningú, ni de l’Estat però tampoc de la Generalitat ni els alcaldes, és capaç de posar-hi remei. El conseller Vila va fent el joc a Madrid, es fa la foto amb la ministra, ha fet veure que faria obres i al mateix temps li ha donat aire al PP amb el deteriorament a tot allò que és públic. I és que aquest conseller ens recorda més a les èpoques fosques de CiU quan pactava amb Aznar, que no pas al moment d’il·lusió per la construcció d’un nou Estat que té la població catalana.

Al final, per aquesta manca de voluntat, el poble de la Garriga en seguim patint les conseqüències. Des del nostre grup municipal n’estem farts. Farts del mal servei, de falses promeses fetes pels diferents alcaldes que ha tingut el municipi, dels miserables polítics espanyols… Sols saben pujar el preu i no aporten ni una millora, pujada que se suma a la de l’aigua, la llum, els impostos generals i municipals, el gas, etc.

Des de SI la Garriga pensem sols amb la independència per sortir d’aquest atzucac on estem ficats. L’Estat ens empobreix i ens maltracta, tractant-nos com indígenes d’una colònia ocupada, i consellers com en Santi Vila es comporten com a col·laboradors encoberts dient a la població que existeixen possibilitats d’entesa amb Espanya.

Dit d’una altra manera, som conscients que aquest problema no s’arreglarà mentre siguem espanyols. A Madrid no els ha importat mai i a Catalunya només l’utilitzen de tant en tant com a arma electoral, però realment ni CIU ni PSOE ni ERC han fet mai res als seus temps de Govern per solucionar-ho. Tampoc els seus alcaldes, moltes vegades còmplices encoberts, que amb l’excusa de la falta de competència han tapat el tema.

Quan des de SI agafem les regnes d’aquest municipi, ens comprometem que aquest tema no quedarà enterrat. Al contrari, el denunciarem contínuament per aconseguir una solució, treballarem per la independència i, si l’assolim, no pararem fins que el nou Estat tingui el desdoblament de la línia fins a Vic com a prioritat bàsica i necessària. Però mentrestant s’ha d’acabar aquest passotisme que impera des de fa tants anys al Govern Municipal. Una cosa és que no en tinguem competència, l’altra és que en siguem còmplices.

Article anteriorRecollida de signatures per la campanya SOSDelfines a la Garriga
Article següentNuria Parlon i Pilar Velasco, Sobradament Preparades!
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.