Aquesta tarda, xerrada sobre la llei de l’avortament

0
150

El passat mes de gener, el Consell de Ministres va aprovar la reforma de la llei de l’avortament. Aquesta llei, elaborada pel ministre Alberto Ruiz-Gallardón, formava part del programa electoral del Partit Popular.

La reforma de llei, canvia de nom de l’actual i passa a anomenar-se: Llei de Protecció de la Vida del Concebut. Aquest nom és ben explícit i el contingut de la reforma de llei és més restrictiva que l’actual i fins i tot la del 1985, ja que es substitueixen els terminis pels “supòsits” i deixa d’existir la segona opció d’avortament per malformació del fetus. A més, restringeix el tercer supòsit, en el qual s’acullen la majoria de dones que desitgen interrompre l’embaràs: el risc físic i psicològic per a la mare (97% dels avortaments).

Des de l’assemblea local CUP la Garriga, creiem que s’ha de vetllar per maximitzar els drets de les ciutadanes, i posicionar-nos en contra del que és una prohibició encoberta.

Entenem que hauria de ser lliure i gratuït. Lliure, perquè la Llei hauria de permetre que cada dona es faci responsable del seu propi cos i prengui les decisions que consideri; tant per a ser mare, com per a no ser-ho. Gratuït, perquè el pagament suposa que les dones de la classe treballadora no puguin accedir-hi; avortar ha de ser un dret i no un privilegi per a les qui s’ho puguin permetre.

Per aquest motiu s’ha organitzat una xerrada sobre la reforma de la llei de l’avortament on reflexionarem des de l’àmbit sanitari i jurídic sobre el dret a decidir sobre el propi cos. Serà a les 18 h, a Can Raspall. Comptarem amb la presència d’Araceli Santamaria Mifsut (llevadora Assir Granollers, la Garriga i Aiguafreda) i de Núria Blasco Yuste (advocada i col·laboradora del SADI de la Garriga).

Xerrada llei_avortament

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.