La NO independència… és dependència! (31)

0
Per la_Dignitat_Logo

Catalunya es va unir a Espanya voluntàriament? No! Va ser brutalment conquerida! Qui ho diu? L’excònsol britànic a Barcelona replica al ‘Financial Times’ l’article en què una eurodiputada del PP demanava a la UE que aturés els independentistes. “El Regne Unit no té por de la democràcia: se la fa seva. Tampoc Espanya li hauria de tenir por”, diu Cowling, que acusa Madrid de tenir mentalitat “colonialista”. Si Catalunya pot ser un modern i avançat país d’Europa, per què hi ha partits i ciutadans de o a Catalunya que opten per ser una colònia d’Espanya?

Qui finança als dependents a Catalunya?  La Generalitat atén gairebé sola la dependència de qui ho necessita. L’estat pràcticament no aporta res del que està obligat per llei. I, a sobre, l’estat tampoc aporta els recursos al fet que obliga l’Estatut ni compleix els pressupostos aprovats en infraestructures, manté el dèficit fiscal… Són dades objectives i publicades. A qui li convé i beneficia seguir “depenent” d’Espanya quan, a més, aquesta no compleix els seus compromisos?  Als ciutadans i contribuents de Catalunya NO!.

A qui beneficien els partits que no recolzen la consulta? Als seus votants, als ciutadans de Catalunya? No ho sembla. Si les enquestes serioses assenyalen que el 75% de la societat vol la consulta, situar-se en contra de la mateixa és fer-ho “en contra” de la majoria que només demana ser demòcrata. No pressuposa la independència. O temen que sigui aquesta la resposta majoritària? I si és així, no segueixen estant PPC, PSC, Ciutadans, en part ICV, en contra de la democràcia i de la voluntat d’els qui haurien de representar? A qui beneficia la seva actitud contrària? Als demòcrates, no! Llavors, què pensen els seus votants i militants?

Segueix el despotisme il·lustrat “dins de casa”?  Escoltar als líders dels partits contraris a la consulta i partidaris  de la dependència d’Espanya és preocupant. Aporten una seguretat total, dogmatitzen, “al marge” del que pensa la majoria de la societat catalana. Una vegada més: el despotisme il·lustrat: “pel poble però sense el poble”. Diuen el que convé als ciutadans catalans però no volen escoltar la seva opinió. Des de “la dignitat democràtica”, què justifica que hi hagi els qui els votin malgrat ser totalment ignorats, no tinguts en compte? Accepten que decideixin per ells encara que els perjudiqui tant?

Serà neutral el Tribunal Constitucional davant els recursos de Catalunya? Què diuen els antecedents? Que no! El constitucional espanyol ha perdut tota credibilitat, està dirigit des dels partits i amb la complicitat dels propis partits nacionalistes. Una sèrie de lleis envaeixen competències de tot tipus. La Generalitat ha recorregut al Constitucional. Atès que aquest està dominat pel PP, què es pot esperar? Què motiva continuar en un estat amb un constitucional tan poc independent? I si respectessin la constitució, quina constitució? És la que avui votarien els ciutadans de Catalunya? Segurament No.

Davant aquesta situació, els ciutadans de Catalunya, per dignitat, què han de fer?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ – Bloc Facebook

Article anteriorCada dia és 8 de març
Article següentLa Garriga acull els quarts de final del Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.