La CUP organitza una xerrada sobre la reforma de la llei d’avortament

0
thumb llei avortament.1

El passat mes de gener, el Consell de Ministres va aprovar la reforma de la llei de l’avortament. Aquesta llei, elaborada pel ministre Alberto Ruiz-Gallardón, formava part del programa electoral del Partit Popular.

La reforma de llei, canvia de nom de l’actual i passa a anomenar-se: Llei de Protecció de la Vida del Concebut. Aquest nom és ben explícit i el contingut de la reforma de llei és més restrictiva que l’actual i fins i tot la del 1985, ja que es substitueixen els terminis pels “supòsits” i deixa d’existir la segona opció d’avortament per malformació del fetus. A més, restringeix el tercer supòsit, en el qual s’acullen la majoria de dones que desitgen interrompre l’embaràs: el risc físic i psicològic per a la mare (97% dels avortaments).

Des de l’assemblea local CUP la Garriga, creiem que s’ha de vetllar per maximitzar els drets de les ciutadanes, i posicionar-nos en contra del que és una prohibició encoberta.

Entenem que hauria de ser lliure i gratuït. Lliure, perquè la Llei hauria de permetre que cada dona es faci responsable del seu propi cos i prengui les decisions que consideri; tant per a ser mare, com per a no ser-ho. Gratuït, perquè el pagament suposa que les dones de la classe treballadora no puguin accedir-hi; avortar ha de ser un dret i no un privilegi per a les qui s’ho puguin permetre.

Per aquest motiu s’ha organitzat una xerrada, el proper dijous 13 de març, a les 18h a Can Raspall  sobre la reforma de la llei de l’avortament on reflexionarem des de l’àmbit sanitari i jurídic sobre el dret a decidir sobre el propi cos.

CUP La Garriga

Article anteriorEl Duatló Familiar i la XIX Cursa de Fons, propers reptes del C.A. Les Tortugues
Article següentBons resultats dels atletes garriguencs al Campionat de Catalunya Infantil en pista coberta
Candidatura d'Unitat Popular de la Garriga.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.