La NO independència… és dependència! (30)

0
151

Està Catalunya voluntàriament a Espanya? Una política del PP escriu a la premsa anglesa contra l’independentisme català i li nega tot dret. Li va respondre un ex cònsol de la Gran Bretanya a Barcelona al mateix diari que Catalunya va ser “brutalment conquerida, derrotada i ocupada militar, cultural, jurídica i econòmicament”. Espanya té l’oportunitat que Catalunya sigui o no amb ella però li nega aquesta opció de decidir. És la seva colònia i punt! D’acord amb això, tots els unionistes, en realitat, volen ser “dependents” i colonitzats?

Per què voldran molts catalans ser independents? El PSC diu: “L’únic que li interessa a Mas és el joc de la independència i no les necessitats dels catalans”. La realitat: El procés independentista el promou la societat, no Artur Mas. Aquest, com a bon demòcrata, ho gestiona. Diu Navarro que li interessa la independència i no les necessitats. No serà que, al veure com Espanya no atén les necessitats dels catalans, opta per ser independent per satisfer-les? No sabem com anirà amb la independència però els catalans sí sabem com ens va amb la dependència d’Espanya. Reaccionaran per això?

Passaria el mateix en un país demòcrata seriós? Ja se sap que el Constitucional anul·larà la declaració sobiranista abans de Setmana Santa. Un nou magistrat permetrà una fallada recolzada almenys per set vots. El sector conservador vol anul·lar la declaració com a fre al sobiranisme. Suggereix això un Tribunal Constitucional veritablement independent? Ho va ser quan va anul·lar l’Estatut democràticament elaborat i votat? Què senten i pensen els catalans dignes que aspiren a una democràcia seriosa? Val la pena seguir en un país amb un constitucional tan poc democràtic i tan manipulat?

El problema és Catalunya o Espanya? Respon Moreno Cabrera, que és catedràtic de la Universitat Autònoma de Madrid: “El problema no és Catalunya, sinó les estructures franquistes de l’Estat i l’hostilitat del nacionalisme espanyol”. El problema se soluciona si:

A: la societat catalana renúncia a la seva dignitat i accepta seguir sent dependent i submisa, explotada.

B: el nacionalisme espanyol renuncia a la seva hostilitat i actua democràticament.

Davant la demanda de consulta i independència, què ofereixen els partidaris de les terceres vies, diàlegs, etc., que sigui millor que la independència i la gestió dels propis recursos, defensa de la pròpia historia, identitat, cultura, llengua…?

Res! No ofereixen més que amenaces però encara no ha aparegut res que justifiqui seguir en i amb Espanya. Què hi ha millor que la pròpia llibertat, dignitat i viure d’acord amb el que es genera per si mateixos?

Davant aquesta situació, els ciutadans de Catalunya, per dignitat, què han de fer?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ Bloc Facebook

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.